IniciNoticiesEducacióFINS EL 9 DE MARÇ ES POT SIGNAR A FAVOR DE LA...

FINS EL 9 DE MARÇ ES POT SIGNAR A FAVOR DE LA ILP PER ACONSEGUIR UNA LLEI EDUCATIVA CATALANA.

xerrada educacioSindicats de professors, estudiants i partits polítics donen suport a la Iniciativa Legislativa Popular per aconseguir una Llei del Sistema Educatiu de Catalunya. S’estan recollint firmes per a poder presentar la ILP al parlament de Catalunya. L’objectiu és fer un pas endavant i a més de protestar contra lleis estatals com la LEC i la LOMCE, crear una Llei pròpia a Catalunya, plantejada en positiu. El text consensuat es va portar al Parlament que va admetre a tràmit la ILP i des d’aquest mes d’octubre s’estan recollint signatures. En necessiten 50.000 i tenen de termini fins el dia 9 de març per aconseguir que els diputats debatin el text a la Cambra catalana. Ramon Font, delegat sindical d’USTEC-STES a l’Alt Maresme i membre d’Assemblea Groga, ha indicat els principals punts de la ILP.

Ramon Font

La ILP alerta de l’alta ingerència política que s’està donant en aquests moments en temes que haurien de ser estrictament educatius, com la selecció dels directors dels centres, sous i condicions laborals del professorat i plans educatius amb postgraus obligatoris. Ramon Font va participar ahir en una xerrada informativa, promoguda per Podem i iniciativa verds Tordera.

Tota la informació de la ILP es pot trobar la plana web ilpeducació.cat, on hi ha el text que abasta des de l’Escola Bressol fins a la Universitat.