IniciNoticiesSocietatTORDERA ES MANTÉ A LA MITJANA DEL MARESME EN QUANT A L’ÍNDEX...

TORDERA ES MANTÉ A LA MITJANA DEL MARESME EN QUANT A L’ÍNDEX DE SEGURETAT, TOT I QUE ELS ACTES DELICTIUS HAN AUGMENTAT UN 5%.

02567La Junta Local de Seguretat de Tordera, formada pels representats de tots els cossos de seguretat de Catalunya i l’Estat i la Direcció General de Seguretat, s’ha reunit fa uns dies per avaluar el nivell de seguretat ciutadana al municipi durant el 2014. La Junta ha posat de manifest que l’índex de seguretat a Tordera l’any passat està a l’ordre de la mitjana comarcal. A més, ha exposat que les dades en resolució de casos i les mesures preventives que s’estan aplicant són bones i que conviden a ser optimistes de cara als pròxims resultats. Malgrat això, la regidora de Seguretat, Sílvia Català, ha dit que les xifres apunten que hi ha hagut un lleuger increment en els robatoris amb força respecte el 2012.

silvia seguretat 1

Pel que fa al nombre de furts, ha baixat considerablement la xifra respecte el 2013, sobretot els furts al mercat setmanal, que de registrar-se més d’una vintena de furts per diumenge al 2013, la xifra es situa en una mitjana de dos furts setmanals. Per altra banda, en aquesta Junta Local de Seguretat també es van repassar les detencions realitzades al 2014. Un 67% s’atribueixen a la Policia Local, mentre que un 33 % arriba a través del cos dels Mossos d’Esquadra. Aquesta dada, que en altres municipis s’inverteix, ve donada sobretot per la zona geogràfica de Tordera, ja que és l’últim poble del Maresme Nord i és molt més ràpida la intervenció de la Policia Local en el propi terme municipal. En aquest sentit, la regidora de Seguretat, Sílvia Català, ha assegurat que han demanat més presència de Mossos d’Esquadra a Tordera.

silvia seguretat 2

Des del segon trimestre de 2014, la Regidoria de Seguretat està impulsant mesures preventives que funcionen de manera positiva i han permès actuar amb més rapidesa i eficàcia en la resolució de fets delictius. És el cas de la posada en funcionament de la patrulla d’urbanitzacions, la realització de controls preventius als accessos de Tordera i urbanitzacions i altres mesures preventives com la posada en marxa de l’aplicació “Botó vermell”, per a la seguretat d’empreses i de comerços. Ens dóna més detalls Sílvia Català.

silvia seguretat 3

Pel que fa a la sinistralitat, la instal·lació de reductors de velocitat i passos elevats han permès rebaixar molt considerablement l’índex d’accidents a les vies urbanes i interurbanes respecte el 2013. Durant la Junta de Seguretat es va deixar constància que els accidents de trànsit amb ferits en zona urbana local s’han reduït en un 75% en els darrers set anys. Per altra banda, de cara als pròxims mesos, la Regidoria de Seguretat treballa en un projecte de càmeres de videovigilància que s’instal·laran als accessos al municipi i a les urbanitzacions a través de les quals es podrà alertar de l’entrada de vehicles identificats per la Policia com a sospitosos.