IniciNoticiesSocietatPOSSIBLE ESTAFA PER VENDRE APARELLS QUE PURIFIQUEN L’AIGUA.

POSSIBLE ESTAFA PER VENDRE APARELLS QUE PURIFIQUEN L’AIGUA.

02567Alerta amb uns suposats operaris que arriben a casa per valorar la qualitat de l’aigua. Diversos ciutadans de Tordera han posat en coneixement d’aquesta emissora diversos casos de pràctiques enganyoses en el que es qüestiona la qualitat de l’aigua per induir a la compra d’aparells de filtratge que la purifiquen. En aquest sentit, aquestes persones es fan passar per analitzadors de l’aigua, que proposen una prova sobre l’estat de l’aigua, i posteriorment, recomanen la instal·lació d’aquest tipus d’aparells.

Segons fonts consultades per aquesta emissora, la prova enganyosa més habitual consisteix en introduir en un got d’aigua de l’aixeta dos elèctrodes, un d’alumini i l’altre de ferro, que es connecten a una font de corrent elèctrica contínua. A continuació, es produeix una reacció electroquímica que dissol part de l’elèctrode de ferro a l’aigua, provocant un color marronós que en cap cas prové de l’aigua, sinó del propi elèctrode.

Una altra pràctica que s’utilitza és concretar visites per oferir una anàlisi d’aigua gratuïta, prèvia resposta d’un formulari en el que es demana la quantitat de persones que viuen al domicili i les edats que tenen. Així, els defraudadors tenen informació sobre la gent gran i que viu sola, més vulnerable a patir fraus o enganys.

Malgrat la policia local de Tordera, no ha rebut cap denuncia sobre aquests fets, informen que no hi ha cap obligació a fer la prova, ni tampoc comprar els aparells purificadors. En aquest sentit, es recorda que la qualitat de l’ aigua és bona i no presenta cap perill per el consum. Precisament, l’empresa Aqualia va construir l’any passat la planta potabilitzadora d’aigua, que va permetre posar fi a la quantitat de ferro i manganès que duia l’aigua i que provocava que aquesta surtis amb mal color per les aixetes.