IniciNoticiesSalutL’EQUIP D’ATENCIÓ PRIMÀRIA DE L’AMBULATORI DE TORDERA ASSOLEIX LA SEGONA DE LES...

L’EQUIP D’ATENCIÓ PRIMÀRIA DE L’AMBULATORI DE TORDERA ASSOLEIX LA SEGONA DE LES QUATRE FASES DE L’ACREDITACIÓ IHAN, LA INICIATIVA PER A LA HUMANITZACIÓ DE L’ASSISTENCIA AL NAIXEMENT I LA LACTÀNCIA.

02565L’Equip d’Atenció Primària (EAP) de l’ambulatori de Tordera ha assolit la segona de les quatre fases de l’acreditació IHAN, l’anomenada Iniciativa per a la Humanització de l’Assistència al Naixement i la Lactància. Als hospitals, també es coneix popularment com “Amics dels nens”, i la promouen l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i UNICEF, a nivell mundial. Fa només 6 anys que s’ha posat en marxa aquesta acreditació per a Centres d’Atenció Primària (CAP) i, de fet, a l’Estat Espanyol encara no n’hi ha cap que la tingui. Ara bé, diversos ambulatoris com el de Tordera estan fent camí per assolir aquesta acreditació de qualitat de bones pràctiques a les mares i els lactants.

L’Equip d’Atenció Primària del CAP municipal ha aconseguit la segona fase de l’acreditació, que consisteix en fer una planificació de tot el que s’ha de desenvolupar. Algunes d’aquestes coses però, l’ambulatori ja les té. Escoltem Anna Pol infermera de pediatria del CAP de Tordera.

ihan 1

Anna Pol recorda que el CAP de Tordera compleix el Codi Internacional de Succedanis de la Llet Materna i que des de l’Equip d’Atenció Primària recomanen sempre la lactància materna.

ihan 2

A més, el CAP de Tordera compta amb una Comissió de Lactància, integrada per personal mèdic de tots els estaments i també mares del grup de suport, que participen activament del procés. És molt important que hi hagi una bona interacció entre elles i les infermeres.

ÚLTIMES NOTÍCIES