IniciNoticiesMedi ambientAVÍS PER FORTES VENTADES AL MARESME.

AVÍS PER FORTES VENTADES AL MARESME.

avisventSituació de perill la que viurem entre dijous i divendres a gran part de Catalunya, inclòs el Maresme. La situació, molt complicada, vindrà causada per una potent i profunda depressió situada al nord de les Illes britàniques i que ens enviarà vents intensos de Nord-Oest a tota la península ibèrica.

Aquest dijous ens hem aixecat al Maresme amb vents pràcticament en calma, fins al migdia s’esperen vents que no superarien els 10km/h. A partir de la tarda, la intensitat hauria d’anar en creixent avançant del Baix Maresme cap a l’Alt Maresme.

Cap al vespre, el vent entre moderat i intens podrà bufar arreu de la comarca amb cops màxims que es preveuen entorn els 60-70km/h, més intensos cap al Baix Maresme i afectant especialment les comarques de Tarragona, sud de Lleida i centre/sud de Barcelona. La component d’aquests vents es mourà entre Oest i Nord-Oest. S’espera que el màxim moment d’intensitat al Maresme sigui a darreres hores de dijous. No es descarta a muntanyes del maresme superar els 100km/h. A partir de mitja nit tot sembla indicar que el fort vent perdria pistonada cap a l’alt Maresme, però per contra, guanyant intensitat al Baix Maresme. En pocs quilòmetres la intensitat del vent canviarà molt al Maresme i es que quedaríem al límit de la ventada. De cara al matí de divendres el vent quedaria força més encalmat i els cops de vent difícilment superarien els 30km/h. Tot plegat ho adverteix el Servei Meteorològic de Catalunya amb un avis de color groc alertant d’aquests fortes ratxes de vent que podrien superar els 90km/h especialment a zones elevades.

Després d’aquesta ventada forta de la nit de dijous, esperem una repetició de la jugada de cara a dissabte al matí, amb nous cops de vents molt forts a la comarca. En conjunt els propers dies vindran marcats pel vent d’oest i a partir del cap de setmana per una contundent baixada de les temperatures que juntament amb el fort vent donarà un ambient de ple hivern.