IniciNoticiesEducacióELS ALUMNES DE TERCER D’ESO DE L’ESCOLA BRIANXA CREEN UNA COOPERATIVA D'ALUMNES.

ELS ALUMNES DE TERCER D’ESO DE L’ESCOLA BRIANXA CREEN UNA COOPERATIVA D’ALUMNES.

LogoCooperativaPalmeraL’escola Brianxa és una cooperativa de pares. I els fills d’alguns d’ells, en concret els dels alumnes de tercer d’ESO, han decidit crear una empresa cooperativa.

Es tracta d’una activitat que es realitza juntament amb altres cooperatives d’alumnes d’altres escoles i que compta amb la col·laboració de la Federació de Cooperatives  d’Ensenyament de Catalunya.

Desprès d’una breu etapa de formació, la cooperativa ja ha fet els primers passos: té nom (“La palmera”) i logo, els cooperativistes han escollit el Consell Rector (Biel Pla com a president, Joan Oller com a tresorer i Aida López com a secretaria) i s’ha triat les associacions socials a on anirà a parar els beneficis de la cooperativa. Ho explica una vocal.

coopertiva brianxa 1

Actualment s’està redactant els estatuts i creant les comissions de treball. Un cop els estatuts estiguin redactats, el Consell Rector convocarà una Assemblea extraordinària per aprovar els estatuts i el Pla General d’actuacions de la Cooperativa. La finalitat principal de la cooperativa és la de potenciar l’emprenedoria dels alumnes a través de la simulació de la creació d’una empresa cooperativa, on la participació i implicació dels alumnes es la clau, ja que les decisions son preses pels alumnes que alhora són els responsables de la gestió social i econòmica de l’empresa i dels resultats de la seva activitat. Segons expliquen les vocals de la cooperativa els beneficis aniran a l’institut Guutman i la gossera de Palafolls.

cooperativa brianxa 2

El funcionament de la cooperativa d’alumnes ha de servir per treballar la creativitat, l’emprenedoria i els valors cooperatius.

A partir d’aquí es faran diverses activitats i venda de productes de la cooperativa.

cooperativa brianxa 3

Precisament, aquest dissabte 13 de desembre han organitzat una cantada de Nadales amb la Coral Brianxa, a la plaça de l’església. A banda, també es farà lectura del conte de Nadal de Charles Dickens. L’activitat començarà a les 9 del vespre i és gratuït.