IniciNoticiesComerçL’AJUNTAMENT POSA EN MARXA UNA APLICACIÓ GRATUÏTA DE SEGURETAT PER A COMERCIANTS,...

L’AJUNTAMENT POSA EN MARXA UNA APLICACIÓ GRATUÏTA DE SEGURETAT PER A COMERCIANTS, PIMES, BARS I RESTAURANTS DE TORDERA.

botovermellL’Ajuntament posarà en marxa, properament, un nou servei gratuït d’alertes anomenat “botó vermell”, adreçat als comerços, Pimes, bars i restaurants de Tordera. L’objectiu és millorar la seguretat i la prevenció.

Aquest servei consisteix en una aplicació per a telèfons mòbils “smartphones” (amb connexió a Internet) que disposin de sistema operatiu Android (de moment no és compatible per a Iphones). En cas d’emergència, prement un botó de color vermell s’enviarà un missatge d’avís a la Policia Local i, automàticament, s’activarà el protocol d’intervenció, la qual cosa permetrà actuar més ràpidament a l’establiment. Escoltem la regidora de seguretat, Sílvia Català.

boto vermell 1

Tots els comerços i serveis de Tordera rebran una carta informativa amb un díptic on es detalla el funcionament de l’aplicació del “botó vermell”. És totalment gratuïta i per sol·licitar-la cal emplenar el formulari que ja hi ha penjat a la pàgina web de l’Ajuntament, www.tordera.cat. Una vegada el comerciant s’hagi donat d’alta, un agent de la Policia Local farà una visita a l’establiment per fer la comprovació de dades i anotar els codis de seguretat per a l’activació i desactivació del servei. Sílvia Català explica el funcionament.

boto vermell 2

Català recorda que la voluntat de l’aplicació és millorar la seguretat i que se n’ha de fer un ús adequat, ja que mobilitza diversos cossos de seguretat.

boto vermell 3

Aquest sistema de seguretat és pioner a tot l’estat i Tordera és el quart municipi on s’aplica, juntament amb Calella, Arenys de Mar i Badalona.

Des de la regidoria de seguretat, la intenció és que entri en funcionament aquesta campanya de Nadal.