IniciNoticiesCulturaL’ARTISTA RAFAEL TEIXIDÓ CEDEIX UNA NOVA ESCULTURA A TORDERA, UBICADA EN ELS...

L’ARTISTA RAFAEL TEIXIDÓ CEDEIX UNA NOVA ESCULTURA A TORDERA, UBICADA EN ELS JARDINS DE L’ALCALDE SAGRERA.

02357Els Jardins de L’alcalde Sagrera, davant l’Esplai de la gent granhan incorporat aquesta setmana un nou element artístic que confereix un valor afegit a aquest entorn. Es tracta d’una escultura, obra de l’artista torderenc Rafael Teixidó Mariné, que l’ha cedit de manera gratuïta a l’Ajuntament de Tordera. Segons Rafael Teixidó, l’escultura vol retre un homenatge a les persones que al llarg dels anys han hagut de pujar l’aigua del Riu.

escultura esplai 1

Aquesta és la segona obra creada per Rafael Teixidó Mariné i que ha cedit de franc aquesta setmana a Tordera. Fa pocs dies ja va fer el mateix amb una  escultura que representa la concòrdia dels pobles, i que s’ha instal·lat a la plaça que porta el mateix nom. Rafael Teixidó assegura que la seva il·lusió és que Tordera compti amb diverses obres seves.

escultura esplai 2

Nascut a Lleida fa 83 anys i actualment resident a Tordera, Rafael Teixidó Mariné és catedràtic de dibuix en diversos instituts (Blanes, Barcelona, Palma, Figueres i Terrassa), així com professor de ceràmica a l’Escola d’Arts i Oficis de Barcelona. És llicenciat en Belles Arts per l’Escola Universitària Sant Jordi de Barcelona i, entre d’altres aprenentatges, ha fet Estudis de Gravat al Conservatori del Llibre de Barcelona, així com Estudis de Dibuix i Pintura a l’Acadèmia Baixes de Barcelona. Al llarg de la seva vida artística ha rebut diversos premis i reconeixements, com per exemple el Premi de Dibuix Internacional Joan Miró de Barcelona, el Premi de Pintura de l’Ajuntament de Tàrrega, el Premi de Pintura Ràpida de l’Ajuntament de Vic i l’accèssit al Premi Ajuntament de Calvió de Palma de Mallorca, entre d’altres.