IniciNoticiesCulturaLA BIBLIOTECA DE TORDERA S’AFEGEIX ALS ACTES DEL CENTENARI DE LES NORMES...

LA BIBLIOTECA DE TORDERA S’AFEGEIX ALS ACTES DEL CENTENARI DE LES NORMES ORTOGRÀFIQUES.

centenari catalaL’any 2013 se celebra el centenari de la promulgació de les Normes ortogràfiques, un conjunt de 24 regles aprovades i consensuades per l’Institut d’Estudis Catalans que van néixer de la necessitat de sistematitzar, modernitzar i normativitzar la llengua catalana escrita. Aquestes normes van marcar les regles del català modern, que s’equiparava així a les altres llengües europees i el feien apte per a tots els gèneres literaris i per a tots els àmbits de la comunicació: premsa, ciència, administració, educació, legislació i comerç.

Per aquest motiu, la Biblioteca de Tordera s’afegeix als actes de commemoració del Centenari amb l’organització de diferents activitats que reben el suport de l’Oficina de Català i l’Escola d’Adults. Fins al 27 de novembre es podrà visitar l’exposició sobre el centenari, a la sala d’exposicions de la biblioteca i en l’horari habitual. Avui a les 7 de la tarda, tindrà lloc un Superdictat i s’obsequiarà amb un lot de llibres els tres primers classificats.

Finalment, el dia 27 de novembre, a les 7 de la tarda, es farà una partida d’Scrabble gegant que obsequiarà amb un llibre tots els participants de l’equip guanyador. La directora de la biblioteca, Silvia Anfronts explica les activitats previstes.

centeneri ortografia

Tant per participar en el Superdictat com a la partida d’Scrabble gegant cal inscriure’s prèviament al telèfon de la biblioteca 93 764 25 60.