IniciNoticiesEsportsELS DOS CLUBS DE BÀSQUET DE TORDERA EN CONTRA DEL NOU SISTEMA...

ELS DOS CLUBS DE BÀSQUET DE TORDERA EN CONTRA DEL NOU SISTEMA QUE VOL IMPOSAR ENSENYAMENT PER ADAPTAR ELS ENTRENADORS A LES NOVES TITULACIONS.

Basketball-Coach-PhotoSmallLa Federació Catalana de Basquetbol va organitzar el dilluns 17 de novembre a Barcelona, la primera reunió informativa per explicar als entrenadors com adaptar els itineraris formatius per respectar la legislació actual a Catalunya en matèria de titulacions esportives. Les mesures que proposa el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya no van acabar de convèncer els més de 400 tècnics que es van concentrar en el saló d’actes de l’hotel Plaza. Una de les persones que va assistir-hi va ser en Jordi Rodenas, director tècnic del Club Bàsquet Tordera i actual entrenador del primer equip de l’entitat. Ell mateix ens explica com va viure la reunió.

Rodenas conflicte 1

El Departament d’Ensenyament exigeix que tots els títols d’entrenador tramitats entre els anys 1999 i 2014 es regularitzin per accedir al de Tècnic Esportiu i que ho facin  abans de l’1 de gener. Per aconseguir-ho, els tècnics hauran de fer una sèrie de tràmits, entrevistes i formacions que suposaran una despesa d’entre 110 i 600 euros en funció de cada cas. A partir de gener de 2015, els entrenadors que no estiguin en vies de regularitzar la seva situació, podrien ser sancionats. Marc Alonso, entrenador del primer equip de primera catalana femenina del Club Esportiu Escola Bàsquet Tordera també valora els canvis.

Alonso conflicte 2

L’Associació Catalana d’Entrenadors de Bàsquet (ACEB) ha emès aquest passat dissabte un comunicat per donar suport i rebutjar totalment una exigència d’homologació de títols absolutament desproporcionada i mai vista en matèria legal.

L’ACEB exigeix a les administracions implicades que paralitzin immediatament  l’aplicació d’aquesta homologació. A més, demana que tots els títols d’entrenador federatius siguin vàlids, abans de l’1 de gener del 2015, per entrenar dins dels corresponents nivells, sense límit temporal i sense cap condició de cap tipus.

ÚLTIMES NOTÍCIES