IniciNoticiesCulturaLA COMPANYIA CHAPERTONS DÓNA EL TRET DE SORTIDA A LA PROGRAMACIÓ D’ARTS...

LA COMPANYIA CHAPERTONS DÓNA EL TRET DE SORTIDA A LA PROGRAMACIÓ D’ARTS ESCÈNIQUES I MÚSICA EN HORARI ESCOLAR DEL TEATRE CLAVÉ.

escolar4L’espectacle Goma Gom de la companyia Chapertons és l’encarregat de donar el tret de sortida a la programació d’arts escèniques i música en horari escolar d’aquest curs 2014-2015. Goma gom és un espectacle d’humor visual per a tots els públics, utilitzant com a gran protagonista el pneumàtic. De Goma gom se’n faran cinc funcions fins a finals de setmana, en què hi assistiran alumnes de cicle superior de Primària i de 1r i 2n d’Educació Secundària d’escoles de Tordera, Palafolls, Santa Susanna, Malgrat de Mar, Pineda de Mar, Calella, Canet de Mar i Fogars de la Selva. Juntament amb aquest espectacle, L’art de ser espectador compta aquest curs 2014 – 2015 amb onze propostes adreçades a alumnes des d’Educació Infantil fins a Batxillerat. El director del Teatre Clavé, Josep Navarro destaca la basant positiva en l’accés dels nens al teatre.

teatre escolar

Per als més petits, és a dir, alumnes d’Educació Infantil, la programació inclou tres espectacles: Grills i lluernes, una proposta de teatre a càrrec de La Machina Teatro i Hirondela Teatre; Cabaret patufet, un espectacle de música de Samfaina de colors; i una proposta de teatre i animacions audiovisuals a càrrec de la companyia Teatre Animal titulada Com gat i gos.

Per als alumnes d’Educació Primària, L’art de ser espectador inclou espectacles de diversos gèneres: teatre amb Llepafils de la companyia Teatre al detall; música amb Samfaina de colors i l’espectacle Càspules; titelles amb La sireneta de Festuc teatre, i una proposta multidisciplinària titulada Somnis de sorra de la companyia Ytuquepintas.

Finalment, per Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat la programació de L’art de ser espectador compta amb un concert titulat La nostra cançó a càrrec de Litus, i Tune in una proposta de teatre en anglès a càrrec de Blue Mango Theatre.

La Fundació Teatre Clavé suma més de 10 anys de trajectòria en l’organització de L’art de ser espectador, la programació d’arts escèniques i música en horari escolar. La programació té, entre els seus objectius, acostar les arts escèniques a infants i joves de tots els cicles educatius que, sovint, no tenen costum o possibilitat de freqüentar la pràctica cultural. L’art de ser espectador està organitzat conjuntament per la Fundació Teatre Clavé i els municipis de l’Alt Maresme, i rep el suport de la Diputació de Barcelona.