IniciNoticiesSocietatL’AGÈNCIA CATALANA DE L’AIGUA OFEREIX UNA MODALITAT DEL CÀNON DE L’AIGUA ADAPTAT...

L’AGÈNCIA CATALANA DE L’AIGUA OFEREIX UNA MODALITAT DEL CÀNON DE L’AIGUA ADAPTAT A LES SITUACIONS DE VULNERABILITAT PER A PENSIONISTES I FAMÍLIES A L’ATUR.

acaL’Agència Catalana de l’Aigua informa que s’ha creat un nou tipus de gravamen, anomenat cànon social, que garanteix la cobertura de les necessitats bàsiques d’aigua i estableix un valor del cànon de l’aigua adaptat a les situacions de vulnerabilitat de la població menys afavorida. Aquesta tarifa s’aplicarà amb caràcter general a les factures que no superin el primer tram del cànon de l’aigua: 18mbimestrals o 27m3 trimestrals. Així doncs, l’aplicació del cànon social depèn del consum de la factura. Si l’abonat que gaudeix del cànon social ha superat la dotació del primer tram, no gaudirà d’aquest tractament en la factura i se li aplicaran les modalitats ordinàries del cànon de l’aigua. Aquest fet no cancel·la el dret a l’aplicació del cànon social en futures factures si s’ajusten al consum establert.

Els sol·licitants del cànon social han de ser persones físiques titulars d’un contracte domèstic de subministrament d’aigua i que es trobin en les situacions següents: que tinguin una edat mínima de 60 anys i que percebin una pensió mínima per jubilació, incapacitat permanent o viduïtat; o que formin part d’una unitat familiar amb tots els seus membres en situació d’atur. La documentació que s’ha d’aportar, així com també el formulari de sol·licitud, per poder gaudir del cànon social, es poden consultar al web de l’Ajuntament de Tordera, a www.tordera.cat