IniciNoticiesSocietatTORDERA SE SITUA 7 PUNTS PER SOTA DE LA MITJANA DE CATALUNYA...

TORDERA SE SITUA 7 PUNTS PER SOTA DE LA MITJANA DE CATALUNYA EN EL PERCENTATGE DE POBLACIÓ IMMIGRADA. EL COL·LECTIU MARROQUÍ ÉS EL MÉS NOMBRÓS EN EL MUNICIPI, SEGONS DADES DEL PLA DE CIUTADANIA I IMMIGRACIÓ DEL CONSELL COMARCAL DEL MARESME.

03000El marroquí és el col·lectiu d’estrangers més nombrós a Tordera, segons dades del Pla de Ciutadania i Immigració del Consell Comarcal del Maresme. El nombre d’estrangers empadronats en el nostre municipi a data de 31 de desembre de 2013 era de 1.339 persones, que representen un 8,1% del total de la població. A banda del Marroc, també destaca la presència a Tordera de ciutadans de Romania, Guinea, Bolívia, la República Dominicana i Gàmbia. I completen la llista dels 10 principals països d’origen: Itàlia, França, Colòmbia i Argentina.

Al conjunt del Maresme hi ha 51.066 persones estrangeres empadronades que, percentualment, representen l’11,6% del total de la població, 3 punts i mig per sota de la mitjana de Catalunya, que se situa en el 15,1%. Segons l’informe “La immigració a la comarca del Maresme, any 2013” elaborat pel Consell Comarcal, es constata una disminució del 0,4% respecte a l’any 2012. Amb aquestes dades, s’evidencia un comportament comarcal similar al del conjunt de Catalunya pel que fa a l’evolució de la població estrangera resident al territori: disminució gradual des de 2009 i amb més intensitat en els dos últims anys. En el cas del Maresme, en 4 anys el volum d’estrangers s’ha reduït en prop de 5.300 persones.

De les 134 nacionalitats que conviuen a la nostra comarca, el col·lectiu més nombrós és el marroquí, seguit del gambià, l’italià, el xinès i el senegalès. Cal destacar que el col·lectiu italià inclou un elevat nombre de persones d’origen argentí amb nacionalitat italiana. Completen el mapa dels 15 principals països d’origen: Argentina, Romania, Rússia, Colòmbia, França, Bolívia, Alemanya, Equador, Regne Unit i Uruguai.

Pel que fa a les dades concretes de cada municipi, Calella és el que concentra un percentatge més elevat de població immigrada, gairebé un 19%.

El segueixen Mataró i Pineda de Mar (tots dos per sobre del 15%). I per sobre de l’índex del 10% hi trobem 8 municipis: Caldes d’Estrac, Premià de Mar, Sant Pol de Mar, Santa Susanna, Malgrat de Mar, Arenys de Mar, Premià de Dalt i Sant Andreu de Llavaneres. A la part baixa de la taula, en canvi, Tiana és el municipi del Maresme on la presència d’estrangers és més baixa (un 3,4%). Per sota del 5% també s’hi troben Argentona, Dosrius i Òrrius.

Recordem que el Pla de Ciutadania i Immigració del Consell Comarcal del Maresme ha estat elaborat amb les informacions facilitades pels padrons municipals, els quals analitzen els moviments de població estrangera registrats en el territori durant l’any passat.