IniciNoticiesPolíticaL’AJUNTAMENT RECLAMA UN SERVEI SANITARI DIGNE A L’ALT MARESME I LA SELVA.

L’AJUNTAMENT RECLAMA UN SERVEI SANITARI DIGNE A L’ALT MARESME I LA SELVA.

1398362885348El Partit dels Socialistes de Catalunya de Tordera va presentar en el ple municipal d’ahir una moció a favor d’un “servei sanitari digne a l’Alt Maresme i la Selva”. Segons els socialistes, aquesta moció ve motivada pel clam d’usuaris i professionals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS), i també després dels últims canvis que la direcció de la Corporació ha fet per centralitzar els serveis de trauma i cirurgia entre ambdós hospitals de la corporació a Calella i Blanes. En el mateix text, el grup socialista també critica la possible supressió del metge del servei de Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) de la base de l’Hospital de Calella i que també dóna cobertura a Tordera.

La moció demana que els nous serveis com ara l’hospitalització a domicili que recentment s’ha posat en marxa amb base a l’Hospital Comarcal de Blanes i que dóna cobertura també a Tordera, entre d’altres, i els serveis ja existents estiguin dotats amb els recursos humans i materials necessaris, així com que les instal·lacions d’hospitals i centres d’atenció primària de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva tinguin el seu manteniment i adequació a normatives vigents. El regidor socialista, Josep Romaguera assegura que la moció vol ser un crit d’alerta, davant el malestar dels ajuntaments de la zona.

mocio sanitat psc

El regidor del PP, Xavier Martin entén la posicionament de la moció, i demana una sostenibilitat econòmica i de qualitat.

mocio sanitat pp

El regidor d’ERC, Xavier Pla assegura que són plenament conscients de les retallades i van donar suport a la moció.

mocio sanitat erc

Finalment, la regidora de Sanitat, Eliana Romera va expressar la voluntat de l’administració que es mantingui la mateixa qualitat sanitària  a la zona.

mocio sanitat ciu

En aquest sentit, l’ajuntament es va posar en contacte amb la corporació, per conèixer la certesa de les especulacions sobre la sanitat. Els responsables de la institució  van expressar que no són coneixedors de cap reestructuració prevista en el servei d’emergències, malgrat això van emplaçar per saber informació sobre aquest tema, en el departament de sanitat de la generalitat.

La moció reclama que els ràtios de metge de família i nombre d’usuaris es mantingui en 1500 i que la regió sanitària del Gironès (àrea en la qual hi ha l’Alt Maresme des de fa pocs anys) i per extensió la CSMS mantingui el metge de la dotació del SEM de la base de l’Hospital de Calella.