IniciNoticiesEntitatsLA INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA BENEFICIARIA L’ESPORT CATALÀ. AQUESTA ÉS LA PRINCIPAL CONCLUSIÓ...

LA INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA BENEFICIARIA L’ESPORT CATALÀ. AQUESTA ÉS LA PRINCIPAL CONCLUSIÓ QUE ES DESPRÈN DE LA DARRERA XERRADA ORGANITZADA PER L’ANC DE TORDERA.

esportindependenciaL’ANC de Tordera va celebrar divendres una nova xerrada del cicle “Raons de pes per decidir”. Aquest cop el protagonisme va ser per l’esport i com podria canviar aquest àmbit a Catalunya si fóssim independents. Sergi Blázquez, Vicepresident de la “Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes” i membre de la sectorial d’esportistes de l’ANC, resumia en declaracions a Ràdio Tordera després de la xerrada, quins beneficis aportaria la independència a l’esport català.

balanc esports anc 1

Sergi Blázquez destaca que els esportistes catalans que estan aconseguint èxits mundials, a tot arreu són espanyols perquè qui els inscriu és la federació espanyola. Assegura que si poguessin competir com a catalans, Catalunya obtindria un gran reconeixement.

balanc esports anc 2

L’acte va comptar amb l’assistència especial d’en Marc Puigbert, capità de la Unió Esportiva Santboiana de Rugbi i jugador de la selecció catalana i espanyola. En aquest sentit, ell va explicar com canvia el fet de jugar amb una i altre selecció i va mostrar el desig de poder competir oficialment amb la selecció catalana.

balanc esports anc 3

La torderenca Mariona Llorens, integrant de la selecció catalana de bitlles, també va reflectir la seva experiència personal com a esportista. Recordem que es va proclamar campiona del món en la categoria d’equips de la Copa Associació, la primera Copa Internacional de Bitlles Catalanes celebrada a El Salvador (Amèrica Central). La Mariona va expressar el desig que tots els esportistes catalans puguin competir algun dia de manera oficial.

balanc esports anc 4

Recordem que aquest cicle de xerrades organitzat per l’ANC de Tordera està pensat per resoldre els dubtes dels ciutadans davant un nou estat català.

ÚLTIMES NOTÍCIES