IniciNoticiesEducacióEL TALLER "GRANJA ENERGIA" ARRIBA A L’ESCOLA LA ROUREDA.

EL TALLER “GRANJA ENERGIA” ARRIBA A L’ESCOLA LA ROUREDA.

03226La companyia elèctrica Endesa, a través del seu programa educatiu Endesa Educa, recorre durant el primer trimestre d’aquest any una cinquantena d’escoles de Primària d’arreu de Catalunya amb el taller itinerant “Granja Energia“. Avui, les escoles Josep Manuel Peramàs de Mataró, Sant Jordi de Vilassar de Mar, La Roureda de Tordera i Montpalau de Pineda de Mar, acullen aquest taller d’una durada aproximada d’una hora. Aquesta iniciativa s’ofereix als centres de manera gratuïta, amb la voluntat d’ensenyar a estalviar energia als alumnes de tercer i quart de primària, per tal que des de ben petits aprenguin l’ús eficient i racional de l’electricitat.

Amb aquest taller, els infants experimenten com es poden utilitzar les energies renovables per obtenir electricitat a través, per exemple, d’una cuina i una dutxa solars, o d’un aerogenerador. Mitjançant l’observació, els alumnes són testimonis del procés de generació que proporciona, com a resultat, l’electricitat. L’educador que dirigeix la jornada proposa també un conjunt d’exercicis per comprovar els conceptes adquirits a la mateixa aula.

A Catalunya, l’activitat s’impartirà a les aules de dotze comarques diferents fins a mitjans de febrer, i és previst que hi participin gairebé 3.900 infants catalans. El taller ‘Granja Energia’ va iniciar el trajecte a Barcelona ciutat, i al final d’aquest curs acadèmic hi hauran participat aproximadament 35.000 alumnes del país amb més de 1.400 activitats. Segons informa l’organització, l’objectiu d’aquesta activitat és facilitar a les escoles la formació relacionada amb els recursos energètics i l’electricitat que “formen part de la vida quotidiana, però que esdevenen difícils d’explicar si no s’experimenten, possibilitat que dóna el taller itinerant”.