IniciNoticiesRegidoriesUNA VINTENA DE PERSONES COMENCEN A TREBALLAR ALS SERVEIS MUNICIPALS EN EL...

UNA VINTENA DE PERSONES COMENCEN A TREBALLAR ALS SERVEIS MUNICIPALS EN EL MARC DELS PLANS D’OCUPACIÓ SOCIAL.

Club_de_feinaEl Departament d’Empresa i Ocupació, a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), ha resolt les sol·licituds de subvencions presentades per a la realització del Programa mixt Treball i Formació adreçat a persones aturades, prioritàriament de 30 anys o més, que hagin exhaurit la prestació per desocupació i/o el subsidi.

A Tordera, concretament, en el marc d’aquest programa, set persones han començat a treballar aquest mes de gener i ho faran durant mig any a diversos departaments municipals (serveis informàtics, administració, espai públics, ocupació i suport a esdeveniments locals).

Per altra banda,  el programa de treball i formació adreçat a persones aturades, perceptores de la renda mínima que promouen el SOC i el Consell Comarcal del Maresme, ha donat feina a sis persones més al municipi. Aquests nous treballadors es dedicaran durant sis mesos a tasques de gestió dels espais verds en matèria de jardineria i també en feines de suport a la neteja i manteniment integral de l’espai urbà.

Finalment, aquest mes de gener també s’ha iniciat un programa de col·laboració social amb les empreses que es promou des del SOC. L’Ajuntament, que participa en aquest programa com a empresa col·laboradora, donarà feina a 10 persones més, que estaran dedicades a feina de brigada municipal (8 peons) i dues persones al departament d’administració.

Per altra banda, La Diputació de Barcelona també dóna suport a les persones aturades i atorga subvencions per a nous plans locals d’ocupació.

En concret,  l’ajuntament destinarà 80.000 euros per a la contractació de plans locals d’ocupació. Ho explica l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia.

alcalde plans ocupacionals

L’Àrea d’Inserció i Ocupació Local està treballant actualment en la gestió d’aquests plans que properament permetran noves contractacions de persones en situació d’atur.