IniciNoticiesMedi ambientPROTECCIÓ CIVIL RECOMANA SEGUIR CONSELLS D’AUTOPROTECCIÓ DAVANT LA PREVISIÓ DE PLUGES PER...

PROTECCIÓ CIVIL RECOMANA SEGUIR CONSELLS D’AUTOPROTECCIÓ DAVANT LA PREVISIÓ DE PLUGES PER AQUESTA TARDA.

03-10-2013_globalDes del Departament de Protecció Civil de l’Ajuntament de Tordera es comunica que segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), avui dijous a partir de migdia està previst s’iniciï un episodi de pluges que pot provocar la superació del llindar per intensitat de 20 l/m2 en 30 minuts al Litoral i Prelitoral sud. Les pluges es desplaçaran cap al quadrant nord-est de Catalunya a  mesura que avanci la tarda. Les precipitacions poden anar acompanyades de tempesta i fortes ratxes de vent.

Per aquest motiu es recomana prendre les mesures d’autoprotecció necessàries en funció de la situació meteorològica i adapti les seves activitats de lleure i professionals.

També es demana precaució a la ciutadania en general a prop de lleres, rius i guals: en el moment de la tempesta cal allunyar-se d’aquest punts, no travessar-los mai i situar-se en algun punt elevat si és possible. Si les tempestes van acompanyades d’aparat elèctric, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques.

A les zones urbanes també cal prudència, evitar passar punts inundats perquè la fondària pot ser superior a la que aparenti i no travessar, ni a peu ni amb vehicle, tampoc 4×4, ponts o zones on l’aigua ja estigui passant per sobre o a punt de fer-ho. Cal mantenir nets els embornals, les terrasses i patis i els accessos als baixos per evitar l’acumulació d’aigua, sobretot si habitualment es produeix aquesta afectació.