IniciNoticiesComerçL’AJUNTAMENT OBRE LA INSCRIPCIÓ ALS TALLERS DE CONSOLIDACIÓ D’EMPRESA PER A AUTÒNOMS...

L’AJUNTAMENT OBRE LA INSCRIPCIÓ ALS TALLERS DE CONSOLIDACIÓ D’EMPRESA PER A AUTÒNOMS I EMPRESARIS.

03203A principis de 2012 l’Ajuntament de Tordera va impulsar l’elaboració d’un Pla director de Promoció Econòmica 2012-2015 amb la voluntat de donar coherència a les actuacions que s’estan desenvolupant i es desenvoluparan en matèria d’ocupació i  promoció econòmica en un marc estratègic adient a l’actual situació socioeconòmica i a la dinàmica territorial de l’entorn del municipi.

Amb l’elaboració del Pla director es vol identificar els sectors estratègics del municipi, definir les actuacions a realitzar per donar suport a la generació d’ocupació i l’activitat econòmica i establir una carta de serveis adreçada a les persones  i a les empreses.

Amb l’objectiu d’establir línies de treball amb el teixit productiu de Tordera fonamentades en la col·laboració, la cooperació i l’intercanvi d’experiències, des de l’Ajuntament s’aposta per donar suport a l’empresariat, sobretot en moments de recessió, per tal de facilitar-los instruments que puguin atenuar la incertesa amb la que moltes d’aquestes empreses es troben. Ho explica la tècnica de l’àrea de promoció econòmica, Rosa Travessa.

tallers empreses 1

Per assolir aquest objectiu es preveuen un conjunt d’accions adreçades a crear nous i millors vincles de cooperació entre el teixit empresarial i l’administració local. Entre aquests, en destaquen l’assessorament empresarial i les tutories individualitzades amb les empreses que necessitin reorientació o anàlisi del seu negoci, la creació d’un directori d’empreses local, la creació d’una jornada de reflexió empresarial adreçada a empreses i emprenedors, taules rodones, tertúlies a la ràdio i visites concertades, entre d’altres iniciatives.

Per altra banda, totes les empreses que vulguin actualitzar les seves dades per incloure al nou Directori d’Empreses Local, poden fer-ho a través de www.tordera.cat

Aquest nou directori empresarial (que ja compta amb prop de 120 negocis inscrits) persegueix un doble objectiu, d’una banda, tenir actualitzades les dades de les empreses per informar-les sobre totes aquelles actuacions que es volen dur a terme des de l’Àrea de Promoció Econòmica. I Segons explica la tècnica Raquel Garcia amb aquest directori també es volen fer visibles els productes i serveis que puguin ser d’utilitat a altres empreses  existents i per a nous emprenedors.

tallers empreses 2

Raquel Garcia explica que les primeres accions que es duran a terme, destinades exclusivament a empreses i autònoms seran uns tallers de consolidació d’empresa, entre els mesos d’octubre i desembre.

tallers empreses 3

El programa de les sessions, adreçades al teixit autònom i empresarial, és el següent: Habilitats directives per actuar davant la crisi. Reflexió Empresarial, Negociar amb la banca per aconseguir el finançament necessari davant les dificultats actuals i 10 formes d’augmentar els beneficis. Les inscripcions es poden formular a la web www.tordera.cat

ÚLTIMES NOTÍCIES