IniciNoticiesMedi ambientLA DIPUTACIÓ DE BARCELONA INSTAL·LA UNA CALDERA DE BIOMASSA A LA MASIA...

LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA INSTAL·LA UNA CALDERA DE BIOMASSA A LA MASIA RURAL CAN PICA.

canpicaL’Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona ha treballat conjuntament amb el Parc del Montnegre i el Corredor en la instal·lació d’una caldera de biomassa a la masia Can Pica.

La caldera ubicada a la masia rural de Can Pica és de la marca Herz i substitueix l’antiga caldera de gasoil. Té una potència de 40kw i s’alimentarà amb llenya provinent del parc. Aquesta substitució permetrà un estalvi de 4.000 euros anuals en combustible i generarà una producció de 41.600 kWh anuals. La inversió, de prop de 19.000 euros, s’amortitzarà en un període de 4,7 anys. El director del parc del Montnegre i el corredor, Antoni Bombi assegura que l’actuació respon a una estratègia de la diputació de Barcelona que vol promoure l’ús i la producció de Biomassa.

bombi biomassa 1

Antoni Bombí assegura que a banda de la producció d’energia, la caldera de biomassa permet una millor gestió forestal del Parc.

bombi biomassa 2

L’Àrea de Territori i Sostenibilitat de la diputació vol promoure la Biomassa entre els parcs que gestionen i per aquest preveuen més inversions al Montnegre.

bombi biomassa 3

Enguany, la diputació ha obert una línia de subvencions destinades a la gent o empreses que habiten en el parc Montnegre i Corredor, perquè substitueixin les calderes de gasoil per biomassa. Antoni Bombí assegura que molts veïns del parc ja han apostat per canviar les calderes.

bombi biomassa 4

La Diputació de Barcelona està treballant en 9 projectes més que permetran instal·lar 9 calderes de biomassa a diversos Parcs Naturals de la demarcació de Barcelona.