IniciNoticiesEducacióEL PLE DE L’AJUNTAMENT DE TORDERA APROVA UN AUGMENT DE LA TAXA...

EL PLE DE L’AJUNTAMENT DE TORDERA APROVA UN AUGMENT DE LA TAXA DEL TRANSPORT ESCOLAR COL·LECTIU DEL MUNICIPI.

autocars_fotoEl ple de l’Ajuntament de Tordera va aprovar la setmana passada la modificació de la taxa per a l’ús del servei de transport públic urbà per viatgers i del transport escolar col·lectiu no obligatori als centres docents del municipi. Així, la taxa per aquest últim s’incrementa dels 20 als 26,40 euros mensuals per alumne, el que representa equiparar-la a la taxa de transport escolar que el Consell Comarcal del Maresme està cobrant. Igual que el curs passat, també existiran una escala de preus per a les famílies que tinguin més d’un fill que utilitzi el servei, per tal que el cost sigui una mica més baix, i una sèrie de bonificacions. El regidor d’Hisenda, Marçal Vilajeliu, explica en què consisteixen l’escala de preus i les diferents bonificacions existents.

taxa transport ciu

El regidor del Partit Popular, Xavier Martín, diu que les famílies amb un i dos fills són les més perjudicades, a més critica el dèficit que genera aquesta taxa.

taxa transport pp

El regidor d’ERC, Xavier Pla, aplaudeix que es mantinguin les bonificacions perquè permeten a les famílies tenir un petit estalvi. No obstant això, critica que l’esforç l’hagin de fer sempre els ciutadans i afirma que el proveïdor d’aquest servei, Autocars Barrera, també s’hauria d’ajustar a la situació actual.

taxa transport erc

El regidor del PSC, Josep Romaguera, no entén l’augment de la taxa, en tant que el transport escolar és necessari perquè la mainada pugui anar a l’escola.

taxa transport psc

La modificació de la taxa del transport escolar col·lectiu no obligatori als centres docents del municipi es va aprovar amb el vot favorable de CiU, l’abstenció d’ERC i els vots contraris del PSC i el PP.