IniciNoticiesCulturaL’ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE ROCA-ROSSA I EL CERCLE D’HISTÒRIA DE TORDERA PREPAREN...

L’ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE ROCA-ROSSA I EL CERCLE D’HISTÒRIA DE TORDERA PREPAREN EL CINQUÈ APLEC DE LA MARE DE DÉU DEL MONESTIR PER AQUEST PROPER DIMECRES, 15 D’AGOST, FESTIVITAT DE SANTA MARIA.

Aquest proper dimecres, 15 d’agost, diada de Santa Maria, es durà a terme el tradicional Aplec de la Mare de Déu de Roca-Rossa, que enguany arriba a la cinquena edició. Les activitats començaran a les 11 del matí amb la tradicional ofrena floral a la Marededéu, situada davant de la font del Camí Ral del veïnat. A les 12 hi ha programada una visita guiada i teatralitzada amb un monjo de Roca-Rossa pel conjunt romànic, a càrrec del Cercle d’Història de Tordera. Al finalitzar, els monjos obsequiaran els assistents amb el “ponxe del monestir”. Ho explica la presidenta del Cercle d’Història de Tordera, Mercè Torrelles.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/08/roca-rossa-1.mp3|titles=roca-rossa 1]

A la 1 del migdia començarà la processó de la Mare de Déu de Roca-Rossa, des de la font del Camí Ral fins a l’absis del Monestir. Com els anys anteriors, tot seguit hi hauria la missa, que enguany no es celebrarà per qüestions de disponibilitat del Mosssen. En el seu lloc, els integrants del Cercle d’Història han preparat un petit repertori de cançons marianes dedicat a la Marededéu. Escoltem Mercè Torrelles.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/08/roca-rossa-2.mp3|titles=roca-rossa 2]

A les 2, dinar popular amb una arrossada per tots els assistents, organitzat per l’Associació de Veïns de Roca-Rossa. El preu del tiquet és de 12 euros i es poden reservar al bar Can Manel o per telèfon al número 619 01 32 50.

A la tarda, a partir de dos quarts de 5, música en viu de tots els temps amb Tete i la seva guitarra. I a les 6, per tancar la festivitat, berenar tradicional de pa amb oli i sucre, pa amb vi i sucre, pa amb melmelada artesana i vasos de llet fresca. N’ha parlat Mercè Torrelles.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/08/roca-rossa-3.mp3|titles=roca-rossa 3]

Per facilitar la mobilitat i l’accés fins a Roca-Rossa, hi haurà servei d’autocar que tindrà sortida des de la Pista de l’Amistat  fins a Roca-Rossa. L’organització informa que tancarà amb un cordó els dos accessos a l’interior del monestir per tal de prevenir qualsevol accident, ja que aquest patrimoni local no es troba en massa bon estat de conservació. També demana una propera recuperació del conjunt medieval, ja que forma part de la història del nostre poble i dels seus avantpassats.

Les activitats d’aquest aplec reben el suport de l’Ajuntament de Tordera, de la Xarxa de Parcs Naturals i de la Diputació de Barcelona.