IniciNoticiesMedi ambientES TANQUEN ELS ACCESOS A LES ZONES FORESTALS NO HABITADES DE TORDERA...

ES TANQUEN ELS ACCESOS A LES ZONES FORESTALS NO HABITADES DE TORDERA PARC, MAS MÓRA I SANT DANIEL A CAUSA DE L’ELEVAT RISC D’INCENDI FORESTAL PER L’ONADA DE CALOR

Els Agents Forestals de Tordera han tancat aquest matí els accessos a diferents zones forestals de Tordera. Aquestes restriccions es deuen a que el nostre municipi ha entrat en el màxim nivell d’alerta (3) per risc d’incendi, a causa de la intensa onada de calor anunciada per aquests dies. Els agents locals permetran avui i demà l’accés a les zones habitades de les urbanitzacions de Tordera Parc, Mas Móra i Sant Daniel, però es prohibirà accedir als boscos no habitats des d’aquestes urbanitzacions. Així ho ha explicat Carles Aulet, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tordera. Escoltem-lo.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/08/aulet-1.mp3|titles=aulet 1]

Pel que fa al parc Montnegre-Corredor, tant avui com demà es mantindran els accessos oberts, però es comptarà amb punts d’informació esporàdics on, tant els agents de la Policia Local com els ADF informaran sobre els risc d’incendi i la necessitat d’extremar les precaucions al bosc. Finalment, i davant les recomanacions de les autoritats, les associacions de veïns de Mas Móra i Les Farreres, que aquest cap de setmana celebren les seves festes, han modificat lleugerament els seus programes d’activitats, substituint aquells actes que comptaven amb risc d’incendi per altres activitats més segures. Carles Aulet recomana no anar al bosc durant aquests dies i també demana prudència.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/08/aulet-2.mp3|titles=aulet 2]

Des de l’Ajuntament de Tordera, recorden alguns consells de prevenció davant aquest risc d’incendi: no llençar burilles enceses ni llumins, ni caminant ni per la finestra del cotxe; no encendre focs artificials a prop de masses boscoses, i tenir a punt eines bàsiques contra incendis, com mànegues o destrals, i alguna reserva d’aigua. Aulet ens explica algunes de les darreres mesures que han engegat des de l’Ajuntament per tal de prevenir incendis.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/08/aulet-3.mp3|titles=aulet 3]

Per altra banda, Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté durant el dia d’avui la fase d’alerta del pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya, INFOCAT, per l’elevat risc d’incendi generalitzat a tot Catalunya, així com les altes temperatures i la disminució de les humitats. També, el Departament d’Interior ha fet públic tot un seguit de consells preventius davant la possibilitat d’incendis forestals, així com una guia específica per a urbanitzacions i cases aïllades, que es poden consultar a la pàgina web de l’Ajuntament, a www.tordera.cat. En dies com avui, de molt alt risc d’incendi forestal i una calor extrema, cal minimitzar les activitats en zones forestals i si es detecta alguna columna de fum, alertar ràpidament al telèfon d’emergències 112.

ÚLTIMES NOTÍCIES