IniciNoticiesCulturaLA FESTA MAJOR DE TORDERA 2012 ARRENCA AQUEST PROPER DIJOUS AMB ACTIVITATS...

LA FESTA MAJOR DE TORDERA 2012 ARRENCA AQUEST PROPER DIJOUS AMB ACTIVITATS ORGANITZADES PER LES DIFERENTS ENTITATS DEL MUNICIPI.

La Regidoria de Festes està treballant en els preparatius de la Festa Major de Tordera 2012. Tot i que el tret de sortida oficial serà el dijous, 23 d’agost, amb el pregó de festes, la programació es posa en marxa aquest dijous amb diverses activitats organitzades per les entitats del municipi. La Regidora de Festes de l’Ajuntament de Tordera, M. Àngels Cayró, explica que es treballa perquè hi hagi activitats per a totes les edats. També diu que es mantenen els actes tradicionals, però intentant combinar-los amb altres de més nous, dedicats sobretot als més joves.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/08/festa-major-1.mp3|titles=festa major 1]

La novetat més destacada de la Festa Major d’enguany és que s’ha suprimit un dels tres dies principals de la festa. Si cada any eren el 24 (diada de Santa Bartomeu), 25 i 26 d’agost, aquest any es redueix als dos primers. Així doncs, l’elecció de l’Hereu i la Pubilla de Tordera, que sempre es feia a la mitja part del ball de nit del dia 26, aquest any serà el dia 25. I el tradicional concurs de Castells de Sorra al Parc de la Sardana, que cada any era el segon dia, enguany s’avança al dimecres, 22 d’agost. M. Àngels Cayró ha dit que, tenint en compte la situació econòmica general, la millor manera per estalviar era suprimir un dia de Festa Major. També ha parlat de les orquestres que vindran aquest any.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/08/festa-major-2.mp3|titles=festa major 2]

Per altra banda, també s’ha suprimit la discoteca mòbil de la matinada del 24 d’agost, que començava just després del ball popular i s’allargava fins que es posava en marxa la despertada popular. Enguany, l’orquestra Gira-Sol tornarà a ambientar la nit del 23 d’agost, prèvia a Sant Bartomeu, però ho farà amb un concert més llarg, que durarà fins a les 5 de la matinada.

ÚLTIMES NOTÍCIES