IniciNoticiesPolíticaELS PARTITS DE L’OPOSICIÓ A L’AJUNTAMENT DE TORDERA VALOREN A RÀDIO TORDERA...

ELS PARTITS DE L’OPOSICIÓ A L’AJUNTAMENT DE TORDERA VALOREN A RÀDIO TORDERA LES MESURES DE LA NOVA LLEI DE REFORMA DE L’ADMINISTRACIÓ LOCAL, INCLOSES EN L’ÚLTIM PAQUET DE RETALLADES DEL GOVERN RAJOY. AVUI ÉS EL TORN D’ESQUERRA REPUBLICANA.

La setmana passada escoltàvem l’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, que es mostrava preocupat amb les reformes de l’administració local, incloses en l’últim paquet de retallades del govern de Mariano Rajoy. Garcia defensava la tasca dels consistoris municipals, en tant que són els que estan en contacte directe amb els problemes quotidians dels ciutadans. Ahir vam poder escoltar el regidor del Partit Popular, Xavier Martín, que va iniciar una ronda de valoracions amb els partits de l’oposició sobre aquesta mateixa qüestió. Avui és el torn del regidor d’Esquerra Republicana, Xavier Pla.

Una de les mesures acordades és la supressió de les mancomunitats, amb l’objectiu d’estalviar 700 milions d’euros. El regidor republicà ho considera negatiu, ja que diu que són eficients.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/08/erc-retallades-1.mp3|titles=erc retallades 1]

En la mateixa línia, el ministre d’Hisenda va explicar que en els municipis de menys de 20.000 habitants, com és el cas de Tordera, alguns dels serveis que ofereixen els ajuntaments podrien quedar en mans de les diputacions, que es convertirien en òrgans “gestors centralitzadors” de serveis públics d’ordre menor. El regidor d’ERC, Xavier Pla, reconeix certa por amb aquesta decisió, ja que la diputació queda molt allunyada del ciutadà.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/08/erc-retallades-2.mp3|titles=erc retallades 2]

Pel que fa a la reducció en un 30% del nombre de regidors a partir de les properes eleccions municipals, Xavier Pla diu que això beneficiarà els partits majoritaris i que hi haurà menys diversitat política en els ajuntaments.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/08/erc-retallades-3.mp3|titles=erc retallades 3]

Recordem que aquesta reforma de l’administració local s’emmarca dins l’últim paquet de retallades del govern espanyol, anunciades fa poques setmanes. Precisament, el passat dijous, 26 de juliol, la Diputació de Barcelona va aprovar una moció, amb el vot contrari del Partit Popular, en què es rebutjava la proposta del govern de Mariano Rajoy de reduir un 30% el nombre de regidors als municipis. El text defensa el món local i la seva autonomia i recorda que els serveis públics es garanteixen des de la proximitat que ofereix el municipalisme.