IniciNoticiesSocietatLA PLATAFORMA “PROU PEATGES” VALORA COM UN ÈXIT LA RESPOSTA CIUTADANA EN...

LA PLATAFORMA “PROU PEATGES” VALORA COM UN ÈXIT LA RESPOSTA CIUTADANA EN LA MARXA #NOVULLPAGAR.

L’organització del segon #novullpagar popular, organitzat per la plataforma#novullpagar Prou peatges, ha valorat com “un èxit” la resposta ciutadana davant el que consideren “l’abús que representen els peatges a casa nostra”. Aquest diumenge, al migdia, centenars de vehicles han col·lapsat els principals peatges catalans.

Al Maresme, es va organitzar una marxa lenta que sortia dels dos extrems de la comarca Montgat i Tordera, respectivament i acabava al peatge de Vilassar. Sense deixar de fer sonar el clàxon i de mostrar les pancartes de la campanya #novullpagar i senyeres i estelades, els manifestants van escollir el primer peatge de Catalunya per demanar que es desmantellin aquestes barreres, ja que denuncien que les carreteres estan amortitzades. Alguns conductors expressaven ahir la seva opinió, sobre el tema dels peatges.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/05/peatges.mp3|titles=peatges]

Durant més d’una hora, els conductors de les caravanes de vehicles han provocat una congestió de quatre quilòmetres, segons el Servei Català de Trànsit, tot just abans de passar el peatges sense pagar.
Les autopistes de Vilassar de Dalt, Martorell, Girona Sud, Mollet, Garraf han patit de nou retencions i col·lapses. Segons informa la plataforma, aquestes retencions s’han produït “malgrat les ordres d’Abertis de deixar passar ràpidament la gent que deia #novullpagar, per evitar l’èxit de la protesta”. L’organització considera que amb aquesta nova mobilització ciutadana “el poble català ha respost de nou de manera contundent”.

Per altra banda, la mateixa plataforma ha anunciat que ha obert una enquesta popular via facebook per consultar a la ciutadania quines han de ser les properes mobilitzacions.