IniciNoticiesMedi ambientELS OCELLS ARRIBEN A LA DESEMBOCADURA DE LA TORDERA. DE MARÇ A...

ELS OCELLS ARRIBEN A LA DESEMBOCADURA DE LA TORDERA. DE MARÇ A PRINCIPIS DE JUNY ES PODRAN OBSERVAR BONA PART DEL CONJUNT DE LES ESPÈCIES D’EUROPA.

La desembocadura de la Tordera comença a bullir de vida. A principis de març han començat a arribar els primers ocells migratoris, que fan parada de camí cap al centre i nord d’Europa o, per passar l’estiu a casa nostre. Aquestes espècies que tot just arriben ara s’afegeixen a les que passen l’hivern a Catalunya o a les que hi romanen tot l’any.

De març a principis de juny es poden observar bona part del conjunt de les espècies d’Europa. La majoria d’elles faran cap a la tundra àrtica, bé escandinava, bé russa. D’altres s’aturaran al cor d’Europa i unes poques passaran l’estiu al Maresme. L’ornitòleg, Enric Badosa explica quines són les especies d’ocells que podem veure aquest mesos al delta de la Tordera.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/03/Enric-Badosa-1.mp3|titles=Enric Badosa 1]

Enric Badosa recomana a tots els ciutadans que visitin el delta de la Tordera per gaudir d’aquesta varietat d’ocells.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/03/Enric-Badosa-2.mp3|titles=Enric Badosa 2]

Malgrat l’excelsa diversitat ornítica, el delta de la Tordera no fou protegit per la legislació catalana  però, a través a les directives europees ara forma part de la Xarxa Natura 2000 en forma de lloc d’Interès -biològic- Comunitari. D’altra banda, el canvi climàtic també efecte el procés migratori dels ocells. Enric Badosa assegura que els últims anys s’han detectat, per exemple, especies africanes a zones del Maresme.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/03/Enric-Badosa-3.mp3|titles=Enric Badosa 3]

El delta de la Tordera lluirà de vida de març a juny. Aquest és l’únic recer que tenen les aus aquàtiques entre el Delta del Llobregat i els Aiguamolls de l’Empordà.

ÚLTIMES NOTÍCIES