IniciNoticiesMedi ambientEL GOVERN AVANÇA LA PROHIBICIÓ DE FER FOC EN ZONES FORESTALS PER...

EL GOVERN AVANÇA LA PROHIBICIÓ DE FER FOC EN ZONES FORESTALS PER ALT RISC D’INCENDI.

La prohibició de fer foc al bosc va històricament el 15 de març al 15 d’octubre però aquest any de manera excepcional s’estableixen unes mesures extraordinàries per prevenir els incendis forestals que fan avançar la prohibició.

La meteorologia dels darrers mesos i setmanes està propiciant que durant aquests mesos de gener i febrer la majoria de comarques de Catalunya hi hagi un elevat perill d’incendis.

Les causes d’aquesta situació estan relacionades amb la manca de pluges.

A partir d’aquesta setmana, per tant, queda prohibit encendre cap tipus de foc, inclosa la utilització de fogons de gas, barbacoes de qualsevol mena o similar, en els terrenys forestals siguin o no poblats d’espècies arbòries i a la franja de 500 metres que els envolta de les comarques amb més risc d’incendi. El portaveu de protecció civil, Marc Homedes, recorda a tota la població la prohibició de fer foc.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/02/proteccio-civil-risc-incendis.mp3|titles=proteccio civil risc incendis]

Protecció Civil ha emès una prealerta del pla d’emergències per risc d’incendis forestals a Catalunya (Infocat) pel risc d’incendis a Catalunya. L’hivern sec i poc plujós i les glaçades de la vegetació en zones poc habituals, que un cop s’asseca es converteix en combustible disponible, amb l’entrada de vents secs està fent que augmenti el risc d’incendi forestal. En funció de la meteorologia, i si el risc d’incendi forestal disminueix, es podrien derogar aquestes mesures excepcionals.

ÚLTIMES NOTÍCIES