IniciNoticiesPolíticaEL GOVERN VOL QUE ELS JUTGES DE PAU CONTINUÏN CASANT. LA NOVA...

EL GOVERN VOL QUE ELS JUTGES DE PAU CONTINUÏN CASANT. LA NOVA LLEI DE REGISTRE CIVIL PREVEU QUE EL 2014 PERDIN LES ATRIBUCIONS EN MATRIMONIS I INSCRIPCIONS DE NAIXEMENTS I DEFUNCIONS.

El Govern vol que els jutges de pau continuïn casant. La nova llei de registres civils, aprovada el juliol i que entrarà en vigor el 2014, implica que els Jutjats de Pau perdin algunes atribucions que fins ara tenien com, per exemple, que ja no puguin celebrar matrimonis i tampoc s’encarreguin de la inscripció de naixements i defuncions. La directora dels serveis territorials de Justícia a Girona, Isabel Ruiz, ha assegurat que la Generalitat considera que la feina que fan els jutges de pau és “molt valuosa” i que contribueix a descongestionar jutjats ordinaris i també ajuntaments i, per això, volen buscar una fórmula perquè els jutges de pau catalans continuïn fent la feina que ja fan actualment.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/02/jutjat-de-pau-futur.mp3|titles=jutjat de pau futur]
El jutjat de Pau de Tordera va celebrar el passat 2011, un total de 58 casaments i va registrar 168 naixements i 85 defuncions.