IniciNoticiesSocietatMOR MARIA ROSA VIÑAS DESPRÉS D’UNA LLARGA MALALTIA. L’ENTERRAMENT SERÀ DEMÀ A...

MOR MARIA ROSA VIÑAS DESPRÉS D’UNA LLARGA MALALTIA. L’ENTERRAMENT SERÀ DEMÀ A LES 12 DEL MIGDIA.

Ahir a la tarda ens va deixar la Maria Rosa Viñas, torderenca rellevant en l’àmbit comunicatiu, cultural, social i polític.

Maria Rosa Viñas va formar part del projecte del Teatre Clavé des dels inicis, al 1992, quan les aules de formació començaven a prendre forma a Can Comaleres. Va impulsar, juntament amb altres torderencs, en la creació de l’associació d’espectadors. A partir del 1998, quan s’inaugura el Teatre Clavé, la seva vinculació amb el projecte continua deixant petjada. La Rosa crea les àrees fiscal, laboral i comptable de la fundació, dóna l’impuls del consell de mecenatge del teatre i realitza el disseny de la campanya de teatre, música i dansa en horari escolar. El director del Teatre Clavé, Josep Navarro destaca la Maria Rosa Viñas com una persona compromesa, discreta i tenaç, que deixa un fort buit al teatre.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/02/viñas-navarro.mp3|titles=viñas navarro]

En un comunicat, el Teatre Clavé explica que després de vint anys de vinculació professional i personal amb el projecte de la Fundació del Teatre, la Rosa deixa moltes portes obertes a les generacions futures de Tordera.

L’any 1991 va ser directora de Ràdio Tordera, durant un any, on va ser una de les impulsores cap a una primera professionalització de l’ emissora. A Ràdio Tordera va presentar un dels programes històrics i més recordats per l’audiència “El poble és viu” que es va emetre per el 107.1 durant moltes temporades. El director-gerent de Ràdio Tordera, Albert Sabater destaca el paper que va tenir la Maria Rosa Viñas en l’historia de la Ràdio municipal.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/02/viñas-albert.mp3|titles=viñas albert]

En la seva basant cultural també destaca com l’autora de la lletra de la sardana “Mati a Tordera”, del compositor Pinedenc Joaquim Soms. Maria Rosa Viñas també és l’autora de la lletra de la sardana “Pluja d’estels a Tordera”, de la compositora barcelonina Pepita Nonell. Actualment només existeix una versió musicada d’aquesta sardana.

En la plana política, Maria Rosa Viñas va ser regidora de l’ajuntament per Convergència i Unió. Va prendre possessió de regidora el 28 de maig de 1998. Fins al maig de 1999 va ser regidora d’Ensenyament, Comerç i Mitjans de comunicació, i entre d’altres tasques va ser la impulsora de l’escola d’Hortsavinyà.

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia assegura que la Maria Rosa es va dedicar sempre al seu municipi, Tordera.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/02/viñas-alcalde.mp3|titles=viñas alcalde]

L’enterrament serà aquest dissabte, 11 de febrer a les 12 del migdia a l’església parroquial.

Ràdio Tordera emetrà demà, després de l’informatiu de la 1 del migdia, la darrera edició del programa “El poble és viu” que va realitzar la Maria Rosa Viñas, en una programació especial en motiu del 25è aniversari de l’emissora.