IniciNoticiesSocietatL’OBRA SOCIAL “LA CAIXA” I L’AJUNTAMENT DE TORDERA IMPULSEN UN NOU PROGRAMA...

L’OBRA SOCIAL “LA CAIXA” I L’AJUNTAMENT DE TORDERA IMPULSEN UN NOU PROGRAMA GENT 3.0 PER A PERSONES GRANS.

L’obra social “la Caixa” ha signat un conveni amb l’ajuntament de Tordera i l’associació de gent gran de l’esplai per incorporar el programa gent 3.0. L’obra social posa en marxa una nova línia d’actuació amb l’objectiu de fomentar la participació de les persones grans, donar valor a la seva experiència a través del voluntariat i situar-los com a protagonistes a la nostra societat. La coordinadora del programa 3.0 de “la caixa”, Nuria Casal afirma que el programa vol fomentar la participació activa de les persones grans, amb el desenvolupament de diversos projectes.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/02/nuria-casal-1.mp3|titles=nuria casal 1]

Entre el projectes de participació social i voluntariat, destaca “Històries de Vida” una manera innovadora d’aprendre a fer servir les noves tecnologies prenent com a punt de partida la motivació personal. “ActivaLaMent”, una plataforma virtual perquè la gent gran posi en forma la ment d’una manera entretinguda. Per la seva banda, el taller “Grans Lectors” es tracta d’un projecte que pretén millorar la comunicació entre la gent gran i evitar el seu aïllament afavorint la trobada i les relacions humanes, alhora que estimula l’atenció i exercita la memòria.

Nuria Casal assegura que el programa també inclou tallers dirigits a la promoció de la salut i la qualitat de vida.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/02/nuria-casal-2.mp3|titles=nuria casal 2]

El conveni és per un any i cada centre serà l’encarregat de distribuir l’horari de les activitats, tal i com explica Nuria Casal.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2012/02/nuria-casal-3.mp3|titles=nuria casal 3]

El programa gent 3.0 inclou activitats, tecnològiques, de promoció de la salut i voluntàries que es duran a terme a l’esplai de Tordera. El programa també es desenvolupa en 602 centre de Catalunya i la resta de l’estat.