IniciNoticiesMedi ambientLA PLUJA PROVOCA ALGUNES INCIDÈNCIES A LES URBANITZACIONS I ALS CAMINS RURALS...

LA PLUJA PROVOCA ALGUNES INCIDÈNCIES A LES URBANITZACIONS I ALS CAMINS RURALS DE TORDERA.

La pluja caiguda a Tordera les darreres 24 hores han provocat algunes incidències a les urbanitzacions pel desbordament de rieres. Ahir a la nit els Mossos d’Esquadra van haver de tallar la carretera GI-600 de Tordera a Blanes a l’alçada de l’accés a l’autopista C32. Amb tot, els vehicles que es dirigien a Sant Daniel o Mas Móra podien accedir-hi des de Can Bertolí, fins que finalment avui a les 12:15h s’ha reestablert el trànsit en aquesta via.

D’altra banda, des de dimarts a la nit fins dimecres al matí ha quedat tallat l’accés a la urbanització Tordera Parc des de la N-II pel desbordament de la riera de Valldemaria. Tot i aquesta incidència els veïns han pogut entrar i sortir de la urbanització a través dels camins rurals que uneixen aquest sector amb Mas Mora. També durant la nit s’ha tancat l’accés al polígon de Can Buscà i els vehicles  hi han pogut accedir pels camins rurals de Fogars de la Selva. L’accés al polígon s’ha reestablert a les 9:30h del matí.

Durant aquesta nit i matinada la Policia Local ha restringit l’accés a rieres i ha prohibit el trànsit als camins que uneixen Sant Tou amb Sant Andreu i Sant Tou amb les Farreres.

Finalment, la pluja ha deixat també alguns arbres caiguts que no han ocasionat danys materials ni personals i que hores d’ara s’estan retirant de les vies afectades, sobretot al sector de Sant Daniel i Mas Mora.

Durant les últimes 24 hores han caigut a Tordera 72 L/m2 i continua la previsió de pluja per a les properes hores. En dies anteriors, entre el 4 i el 6 de novembre, Tordera també va patir un episodi de pluja intensa amb 88 L/m2.

Segons dades facilitades per l’observador de meteorologia local, Sergi Fontseca, durant tot el mes de novembre Tordera ha recollit 163 L/m2. Aquesta quantitat ha provocat que la terra es trobi saturada d’aigua i no tingui tanta capacitat d’absorció com a primers de novembre. Per aquest motiu, durant les darreres hores s’han produït algunes inundacions en zones baixes i les incidències d’aquesta matinada als marges de rieres i a les zones rurals. D’altra banda el cabal del riu Tordera  ha augmentat de forma considerable per les intenses pluges que han caigut a la zona del Montseny, on s’han arribat a registrar més de 100 litres per metre quadrat.

ÚLTIMES NOTÍCIES