IniciNoticiesPolíticaELS FARMACÈUTICS ENCENDRAN LES CREUS DELS ESTABLIMENTS EN VERMELL UNA SETMANA PER...

ELS FARMACÈUTICS ENCENDRAN LES CREUS DELS ESTABLIMENTS EN VERMELL UNA SETMANA PER ALERTAR DE LA GREU SITUACIÓ DEL SECTOR.

Un 9% de les 3.067 farmàcies de Catalunya té problemes de viabilitat econòmica. Aquesta situació s’ha agreujat des del retard del pagament per part del Govern, que en la primera quinzena d’octubre ja ha provocat que 988 oficines de farmàcia no hagin pogut afrontar les factures o les hagin ajornat, el que suposa un import total de gairebé 42 MEUR en impagaments. Així ho detalla el president de la federació d’associacions de farmàcies de Catalunya, Josep Esteve.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/11/farmacia-1.mp3|titles=farmacia 1]

Per la seva banda, el president del consell de col·legis farmacèutics de Catalunya, Jordi de Dalmases, diu que el retard ha empitjorat la situació de les farmàcies i que per això han decidit iniciar una campanya de sensibilització.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/11/farmacia-2.mp3|titles=farmacia 2]

Les farmàcies mantindran enceses en vermell les creus de les oficines durant una setmana per donar a conèixer als ciutadans la greu situació del sector. Jordi de Dalmases, explica que no prendran cap mesura de protesta que afecti el ciutadà.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/11/farmacia-3.mp3|titles=farmacia 3]

Els farmacèutics catalans denuncien que la situació del sector és desesperant i alerten que empitjorarà els pròxims mesos amb l’entrada en vigor dels últims decrets sobre genèrics i pel retard en els pagaments per part de la Generalitat.

ÚLTIMES NOTÍCIES