IniciNoticiesPolíticaEL CONSELLER D’INTERIOR, FELIP PUIG, VEU AMB BONS ULLS QUE LES PROSTITUTES...

EL CONSELLER D’INTERIOR, FELIP PUIG, VEU AMB BONS ULLS QUE LES PROSTITUTES PUGUIN COMMUTAR LES MULTES PER TREBALLS A LA COMUNITAT.

La lluita contra la prostitució de carretera no s’atura. Fa uns dies explicàvem que l’Ajuntament de Tordera estudia aplicar mesures socials a les prostitutes. En els darrers dos anys s’han posat més de 500 multes a clients i prostitutes, en aplicació de l’ordenança de civisme. Els clients, en la majoria dels casos han pagat. Pel que fa les noies, totes es declaren insolvents. I davant aquesta situació, l’Ajuntament es planteja que les prostitutes puguin commutar les multes per treballs a la comunitat. El Conseller d’Interior, Felip Puig, creu que totes aquelles actuacions que s’adrecin a restringir la prostitució a les carreteres són positives. Escoltem-lo en declaracions a Ràdio Tordera aquest passat cap de setmana.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/11/felip-puig-prostitucio.mp3|titles=felip puig prostitucio]

La proposta es troba en fase d’estudi, però fins i tot l’Ajuntament de Barcelona s’està plantejant aplicar aquesta ordenança per combatre la prostitució a la via pública.

La generalitat ha impulsat, a través de la llei Òmnibus que s’està tramitant al Parlament, sancions de fins a 30.000 euros per a les prostitutes i clients. Aquestes, però, només es poden aplicar a carreteres municipals, comarcals o catalanes, de manera que queda limitada l’efectivitat de la mesura i pot provocar un trasllat de les prostitutes cap a carreteres estatals. El conseller Felip Puig ja va explicar fa uns dies que impulsaran un conveni perquè l’estat delegui competències a la Generalitat i puguin sancionar les prostitutes també a les carreteres de titularitat estatal. Per exemple, la N-II al seu pas per Tordera, que és una de les més problemàtiques.