IniciNoticiesSalutUNA INICIATIVA POPULAR PROMOU TALLS A LES PRINCIPALS CARRETERES CATALANES CONTRA LES...

UNA INICIATIVA POPULAR PROMOU TALLS A LES PRINCIPALS CARRETERES CATALANES CONTRA LES RETALLADES EN SANITAT. L’AP-7 A HOSTALRIC O LA GI-682 A BLANES ESTAN ENTRE LES VIES AFECTADES.

Diverses plataformes de Catalunya impulsen aquest dissabte, 3 de setembre un massiu tall de carreteres a tot el país. L’objectiu: protestar contra les retallades que hi està havent a la sanitat. D’aquesta manera, agrupacions d'”indignats”, treballadors sanitaris i moviments com el Ter-Brugent o assembleadebreda impulsen el que vol ser una mesura de pressió directa per denunciar el tancament de serveis als grans hospitals i als ambulatoris i obligar el Govern a negociar la millora d”una situació. Albano Dante, membre de la plataforma Breda2011, explica els motius de la mobilització.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/09/tall-carretera-1.mp3|titles=tall carretera 1]

El tall de carreteres es farà d’una forma sincronitzada a 20 carreteres del territori català (cinc de les quals a les comarques gironines). Es tallarà la via durant cinc minuts i s’ obrirà cinc minuts, mentre estigui tallada els manifestants informaran als conductors aturats de la gravetat de la situació. A més, portaran ampolles aigua pels conductors i fruita fresca pels nens que viatgin als cotxes per demostrar la unió entre manifestants i conductors i evitar enfrontaments. Des de fa dies els organitzadors tenen un blog (tallscontraretallades.wordpress.com) en el qual s’exposen els motius que han portat a fer aquesta mobilització, i en el qual també es pot consultar el mapa amb els punts on es produiran els talls. El portaveu de la plataforma Assembleadebreda, Albano Dante explica quines seran les carreteres afectades en aquest zona.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/09/tall-carretera-2.mp3|titles=tall carretera 2]

La majoria de talls de carretera es portaran a terme el matí de dissabte. Els organitzadors apunten que es facilitarà en tot moment el pas a tots els vehicles d’emergències. Així mateix, els membres dels grups que tallaran les carreteres estaran atents a qualsevol situació d’emergència dels vehicles particulars i facilitaran, en cas necessari, la circulació.

ÚLTIMES NOTÍCIES