IniciNoticiesTecnologiaTORDERA ÉS UN DELS MUNICIPIS CATALANS QUE PATIRÀ PROBLEMES DE COBERTURA MÒBIL...

TORDERA ÉS UN DELS MUNICIPIS CATALANS QUE PATIRÀ PROBLEMES DE COBERTURA MÒBIL DURANT AQUEST ESTIU.

Col·legi d’Enginyers Tècnics i Pèrits de Telecomunicació de Catalunya patiran, un any més, problemes de cobertura mòbil durant aquest estiu. Segons l’informe publicat pel Col·legi d’Enginyers, la transferència de dades a través de telèfons mòbils i connexions a Internet contribueixen a saturar les capacitats existents, la cobertura es col·lapsa i això provoca que resulti més difícil parlar per mòbil. El Col·legi d’Enginyers Tècnics i Pèrits de Telecomunicació també destaca la importància de donar una bona imatge als turistes en època de crisi econòmica, garantint un servei de telecomunicacions que permeti als viatgers establir contacte a través del seu telèfon mòbil.

Els principals motius que segons els tècnics augmenten els problemes de connexió i cobertura relacionats amb la telefonia mòbil, es deuen principalment a l’increment dels serveis que s’ofereixen a través de la telefonia mòbil, l’existència d’un nombre insuficient d’antenes, l’ús d’Internet amb connexió de telefonia mòbil i el considerable increment de la població en època de vacances a les zones costaneres.

D’altra banda, el Col·legi d’Enginyers Tècnics i Pèrits de Telecomunicació també ha destacat que en alguns municipis ha millorat notablement la disponibilitat per a facilitar el desplegament de la telefonia mòbil, gràcies al projecte “Generació de consens pel desplegament de les infraestructures de telefonia mòbil” (Gecodit). En contraposició, la Direcció General de Telecomunicacions i la Subdirecció General d’Explotació Viària de la Generalitat col·laboren conjuntament en un procés de diàleg amb els operadors, que “permet consensuar una solució tècnica per a donar un servei eficient i satisfactori a la ciutadania”.

ÚLTIMES NOTÍCIES