IniciNoticiesMedi ambientEL RIU TORDERA HA ARRIBAT AQUESTA TARDA A UN NIVELL MÀXIM DE...

EL RIU TORDERA HA ARRIBAT AQUESTA TARDA A UN NIVELL MÀXIM DE L’AIGUA DE 171 METRES CUBICS PER SEGON A LA ZONA DE LA VALLOPARDA.

Les pluges dels darrers dies han provocat un creixement important del Riu Tordera. Molts curiosos s’estan apropant durant tot al dia, a peu del riu, per veure com baixa l’aigua de costat a costat. El braç esquerra del riu, també adsorbeix en aquest moments una gran quantitat d’aigua. El regidor de medi ambient, Carles Aulet assegura que la situació està controlada, les rieres no s’han desbordat i que a les 5 de la tarda, el nivell d’aigua a la zona de la valloparda arribava als 171 metres cúbics per segon.

[audio:http://www.radiotordera.cat/wordpress/wp-content/2011/03/aulet-riu-tordera-1.mp3|titles=aulet riu tordera 1]

Segons l’ACA, el nivell d’aigua del riu Tordera s’ha estabilitzat. La intensa pluja que està caient arreu del Baix Montseny ha fet pujar de manera important el cabal de rius i rieres de la zona. Davant aquesta situació, la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat aquest matí la fase d’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya (Inuncat) ja que les precipitacions continuen persistint i amb elles el risc de crescudes a tota la conca de la Tordera. Protecció civil demana extremar les precaucions i evitar l’accés a les zones properes als rius, així com controlar els eixos viaris que els travessen.