IniciNoticiesSocietatRETARDS DE 30 MINUTS A RODALIES, ON NO ES GARANTEIX EL SERVEI...

RETARDS DE 30 MINUTS A RODALIES, ON NO ES GARANTEIX EL SERVEI PEL CONFLICTE AMB ELS MAQUINISTES. ELS USUARIS DE L’ESTACIÓ DE TORDERA TAMBÉ PATEIXEN RETARDS EN ELS COMBOIS.

Problemes i endarreriments a la xarxa de Rodalies de Barcelona, arran del conflicte laboral entre els maquinistes i Renfe. Es registren retards de trenta minuts de mitjana en totes les línies de Rodalies i s’ha cancel·lat la circulació d’una vintena de combois. Entre les línies afectades hi ha la línia 1 que passa per Tordera. Renfe, que assegura que aquests problemes afecten milers d’usuaris, reitera que no pot garantir el funcionament normal del servei per avui i acusa els maquinistes d’estar duent a terme una vaga de zel. Els sindicats, en canvi, asseguren que els maquinistes es limiten a complir estrictament les condicions laborals i que no s’han absentat del lloc de treball. L’origen del problema, segons ells, és el canvi que s’ha fet en la planificació dels horaris, que dóna poc marge al descans. El director de Rodalies Renfe de Catalunya, Miguel Ángel Remacha, ha demanat disculpes als usuaris en nom de la companyia pels retards i cancel·lacions en el servei, tot i que n’ha responsabilitzat els maquinistes.

El Govern de la Generalitat ha qualificat aquest dimarts “d’absolutament inadmissible” els retards que estan patint aquesta setmana els usuaris del servei de Rodalies de Renfe com a conseqüència d’un conflicte laboral amb els maquinistes. Escoltem el portaveu del govern, Francesc Homs.

Des de les administracions, la Generalitat ha anunciat l’obertura d’un expedient informatiu a la companyia, que ha assegurat que abonarà l’import als passatgers afectats per retards. I des de Madrid, el ministre de Foment, tot i oferir un cop de mà, ha recordat que Rodalies ja no és competència de l’Estat.

ÚLTIMES NOTÍCIES