IniciNoticiesPolíticaEl govern espanyol dona llum verda a l’ampliació de la dessaladora de...

El govern espanyol dona llum verda a l’ampliació de la dessaladora de la Tordera

Amb l’ampliació de Tordera es passarà a tractar 60 hm3 d’aigua a l’any, cosa que permetrà multiplicar per tres l’actual capacitat de la planta.

El Consell de Ministres, a proposta del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO), ha aprovat la modificació del conveni de gestió directa d’Aigües de les Conques Mediterrànies (Acuamed) que permetrà, entre d’altres actuacions, iniciar l’execució de la dessaladora de Foix i les obres d’ampliació de la planta de Tordera.

La inversió total és de 513 milions: 223 milions per a la situada al Foix i 290 milions per a la planta de la Tordera. El finançament d’ambdues plantes es farà amb fons europeus, en concepte de crèdits que s’hauran de tornar, en virtut del principi de recuperació de costos que estableix la normativa europea a les infraestructures de l’aigua.

L’objectiu de l’ampliació de Tordera és la reducció progressiva del transvasament del Ter a Barcelona, ​​amb un increment de les reserves que permetran més cabal ambiental, autosuficiència a la província de Girona i reducció d’extraccions dels aqüífers del Maresme i Tordera.

Amb l’ampliació de Tordera es passarà a tractar 60 hm3 d’aigua a l’any, cosa que permetrà multiplicar per tres l’actual capacitat de la planta. El termini d’execució estimat de les obres d’ampliació és de 50 mesos (previsiblement finalitzaran el 2028).

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES