IniciNoticiesSocietatEls Mossos alerten que pugen els accidents amb fauna salvatge implicada

Els Mossos alerten que pugen els accidents amb fauna salvatge implicada

Tordera té diverses vies amb un alt índex d’accidentalitat per culpa de senglars com son la BV-5122, la Gi-512 o la N-II

Segons dades facilitades per l’Àrea Regional de Trànsit dels Mossos d’Esquadra, l’any passat els accidents amb fauna salvatge implicada van augmentar un 7% respecte a l’any anterior. A més, l’època de l’any que més accidents acumula a conseqüència de la irrupció d’algun animal a la calçada és l’hivern.

Tordera té diverses vies amb un alt índex d’accidentalitat per culpa de senglars. Així la BV-5122 que uneix amb Fogars de la Selva o la Gi-512 fins a Hostalric, registren durant l’any desenes d’accidents per aquesta causa. També la N-II o els quilometres de pistes forestals del terme municipal de Tordera son escenari d’accidents amb senglars, cabirols o altre tipus de fauna. Antonio Rodríguez, president de l’Associació de Caçadors de Tordera, avisa d’altres problemes que poden fer arribar els senglars.

Senglar

“UN PROBLEMA QUE ESPEREM QUE NO ARRIBI ÉS LA PESTA PORCINA AFRICANA”

Segons la societat de caçadors, cada any maten un miler de senglars al Parc del Montnegre i el Corredors i de les àrees dels voltants. És una de les zones amb més densitat de senglars de Catalunya, amb una ratio de deu exemplars per cada 2 km.

Segons els Mossos, actualment, s’està implantant una prova pilot en alguns punts en què s’instal·len detectors de presència animal enfocats als camps o al bosc del costat de les vies. Això permet detectar moviment i alertar els conductors a través de pantalles LED del risc imminent d’irrupció d’un animal a la calçada en temps real. Tot i les mesures preventives, des de Mossos alerten que si conduint ens topem amb un animal de sobte, és importantíssim mantenir la direcció per no envair el sentit contrari i exposar-se a una col·lisió frontal.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES