IniciNoticiesCulturaL’AJUNTAMENT DE TORDERA I EL CERCLE D’HISTÒRIA PREPAREN UN TREBALL DE RECUPERACIÓ...

L’AJUNTAMENT DE TORDERA I EL CERCLE D’HISTÒRIA PREPAREN UN TREBALL DE RECUPERACIÓ DE LA MEMÒRIA HISTÒRICA A TORDERA QUE CONSISTIRÀ EN TRES DVD’s I UN LLIBRE

Aquest proper divendres 15 d’octubre, l’Ajuntament de Tordera presentarà, al Teatre Clavé, el primer de 3 DVD’s de Recuperació de la Memòria Històrica a Tordera. És el primer d’un treball final que consistirà en 3 documentals (un DVD cadascun), el cost dels quals se’n fa càrrec l’Ajuntament i que s’han encarregat a una empresa audiovisual. Aquests documentals van acompanyats d’un llibre, en el qual l’entitat del Cercle d’Història de Tordera hi està treballant des de fa més d’un any. El contingut tant del llibre com dels DVD’s, el formen un conjunt d’entrevistes amb avis de Tordera, els quals expliquen els seus records, majoritàriament de la Guerra Civil i la Postguerra, acompanyades d’imatges i fotografies d’aquells anys. Aquest treball és fruit d’un conveni entre l’entitat del Cercle d’Història i l’Ajuntament. Ho explica la presidenta del Cercle, Mercè Torrelles.

Torrelles també ha dit que des del Cercle d’Història ja tenen enregistrades gairebé totes les entrevistes, una cinquantena en total, i que ara la feina és transcriure-les.

Els temes dels tres documentals són: el primer sobre festes, tradicions i societat; el segon tracta de l’evolució històrica del poble, i el tercer parla de la Guerra Civil. Recordem que el primer es presentarà aquest proper divendres, 15 d’octubre, al Teatre Clavé, on a més de la presentació també es farà la projecció del documental. El llibre del Cercle d’Història de Tordera es presentarà l’any vinent, el mateix dia que es presenti l’últim dels tres DVD’s.

ÚLTIMES NOTÍCIES