IniciNoticiesPolíticaLA GENERALITAT PODRIA OBLIGAR A LLOGAR PISOS BUITS ALS MUNICIPIS AMB DÈFICIT...

LA GENERALITAT PODRIA OBLIGAR A LLOGAR PISOS BUITS ALS MUNICIPIS AMB DÈFICIT D’OFERTA.

La Generalitat podrà obligar a llogar els pisos buits a la meitat de municipis de Catalunya. Segons el pla que ha elaborat el govern a partir de la llei de l’habitatge, hi ha 432 municipis amb un dèficit d’oferta suficient per justificar-ne la mesura. La majoria són del litoral i el prelitoral. En qualsevol cas, segons el Departament d’Habitatge, el lloguer forçós serà l’última opció, només aplicable després de dos anys de rebuig de les mesures complementàries que proposa l’executiu i amb unes quantes excepcions, com ara quan el pis estigui pendent d’herència, quan siguin de gent gran que hagin anat a una residència o al pis d’un fill seu. La regidora d’urbanisme de l’ajuntament de Tordera, Rosa Salarichs assegura que la demanda de pisos al poble ha baixat molt després de l’adjudicació dels dos blocs de protecció oficial a la zona de Sant Jaume.

Des del govern recorden que la Generalitat ofereix diverses mesures de foment del lloguer, com l’aval lloguer, una cessió durant sis anys o ajudes de fins a 6.000 euros per fer reformes als pisos, en el cas de Tordera es preveuen ajudes de 1.000 euros. També subratllen que el lloguer forçós respon a l’esperit de la llei de l’habitatge, aprovada el 2007, que estableix que l’habitatge té una “funció social”. Rosa Salarichs assegura que l’intenció de l’ajuntament es promoure més habitatge social.

La Generalitat ha identificat 84 municipis amb una situació especialment complicada. En total, es preveu que es posaran al mercat uns 62.000 pisos buits.

ÚLTIMES NOTÍCIES