IniciNoticiesRegidoriesTordera posa en marxa el pla de prevenció d’incendis

Tordera posa en marxa el pla de prevenció d’incendis

Tot i les darreres pluges, Catalunya es continua trobant en el nivell d’alerta 4 per risc extrem

Tordera posarà en marxa aquest mes de maig les tasques que formen part del pla municipal de prevenció d’incendis. Tot i les darreres pluges, Catalunya es continua trobant en el nivell d’alerta 4 per risc extrem i, per tant, Tordera està dins del 80% dels municipis que tenen l’obligació de tenir un pla especial contra els incendis. El regidor d’Entorn Rural i Pagesia, Xavier Pla, destaca que durant el 2024 es faran actuacions com repassar camins, desbrossats o tallar arbres. 

Xavier incendis

“Es repassaran més de 25km de camins, es desbrossaran vores i es tallaran arbres”

Les onades de calor i els boscos cada cop més secs i densos provoquen un risc d’incendi més elevat. Fins ara, el 16% dels pobles de Catalunya no tenien cap obligació ni recomanació de tenir un pla d’incendis. En canvi, amb la sequera, tots els municipis estan obligats o recomanats.

En aquesta línia, la Diputació de Barcelona ha avançat aquest any el suport econòmic i tècnic a les agrupacions de defensa forestal (ADF) a les comarques barcelonines. Les ADF fan tasques de vigilància preventiva i informen d’incidències detectades, com abocaments al medi natural o anomalies a la xarxa de punts d’aigua.

Amb la presència de les ADF al territori es redueix el temps de resposta per a la primera intervenció en cas de foc, punt cabdal per limitar-ne els efectes i essencial davant el canvi de comportament dels incendis, cada cop més virulents i ràpids, amb menys temps de reacció.

Les actuacions tenen un cost de més de 40.000 euros i es duran a terme en el que queda d’any.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.