IniciNoticiesSalutEl Maresme activa la campanya “Que no et venguin la llauna!” per...

El Maresme activa la campanya “Que no et venguin la llauna!” per sensibilitzar el jovent dels riscos del consum de begudes energètiques

L’objectiu de la campanya és afavorir els hàbits saludables i despertar l’esperit crític davant dels missatges publicitaris que promouen falsos mites

Gairebé la meitat dels joves d’entre 14 i 18 anys consumeixen regularment begudes energètiques i, sovint, desconeixen els efectes perjudicials que un consum excessiu pot tenir sobre la seva salut. La moda, la publicitat i les falses creences estan convertint aquestes begudes en un hàbit per a molts adolescents abans de l’entrenament del gimnàs, abans d’un examen i, fins i tot, en moments de lleure barrejades amb alcohol.

L’Oficina Jove del Maresme llança la campanya Que no et venguin la llauna! per sensibilitzar els nois i noies de la comarca dels perills del consum de begudes energètiques.

L’objectiu de la campanya és afavorir els hàbits saludables i despertar l’esperit crític davant dels missatges publicitaris que promouen falsos mites a l’entorn de les begudes energètiques. S’ha creat la pàgina web Que no et venguin la llauna, pensada també com a recurs pedagògic per a entitats i professionals que treballen amb adolescents i joves.

S’ha publicat un vídeo on algun d’ells expliquen si en beuen o no, i si coneixen realment quines substàncies contenen i quins efectes provoca. S’inclouen les respostes que els dona el nutricionista Miquel Paredes. El mateix explica què són les begudes energètiques.

Miquel Parades

“poden generar un dependència”

A més del Consell Comarcal del Maresme i l’Ajuntament de Mataró, participen en el projecte: l’Agència Catalana de la Joventut i la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil, l’Ajuntament d’Argentona, l’Ajuntament de Pineda de Mar, el Consell Esportiu del Maresme, l’Institut Català de la Salut, la Subdirecció General d’Addiccions, VIH, ITS i Hepatitis Víriques, i els Ajuntaments de Calella, Malgrat de Mar, Palafolls i Tordera, a través del Servei Intermunicipal LA RULA.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES