L’objectiu de la campanya és afavorir els hàbits saludables i despertar l’esperit crític davant dels missatges publicitaris que promouen falsos mites
Gairebé la meitat dels joves d’entre 14 i 18 anys consumeixen regularment begudes energètiques i, sovint, desconeixen els efectes perjudicials que un consum excessiu pot tenir sobre la seva salut. La moda, la publicitat i les falses creences estan convertint aquestes begudes en un hàbit per a molts adolescents abans de l’entrenament del gimnàs, abans d’un examen i, fins i tot, en moments de lleure barrejades amb alcohol.
L’Oficina Jove del Maresme llança la campanya Que no et venguin la llauna! per sensibilitzar els nois i noies de la comarca dels perills del consum de begudes energètiques.
L’objectiu de la campanya és afavorir els hàbits saludables i despertar l’esperit crític davant dels missatges publicitaris que promouen falsos mites a l’entorn de les begudes energètiques. S’ha creat la pàgina web Que no et venguin la llauna, pensada també com a recurs pedagògic per a entitats i professionals que treballen amb adolescents i joves.
S’ha publicat un vídeo on algun d’ells expliquen si en beuen o no, i si coneixen realment quines substàncies contenen i quins efectes provoca. S’inclouen les respostes que els dona el nutricionista Miquel Paredes. El mateix explica què són les begudes energètiques.
“poden generar un dependència”
A més del Consell Comarcal del Maresme i l’Ajuntament de Mataró, participen en el projecte: l’Agència Catalana de la Joventut i la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil, l’Ajuntament d’Argentona, l’Ajuntament de Pineda de Mar, el Consell Esportiu del Maresme, l’Institut Català de la Salut, la Subdirecció General d’Addiccions, VIH, ITS i Hepatitis Víriques, i els Ajuntaments de Calella, Malgrat de Mar, Palafolls i Tordera, a través del Servei Intermunicipal LA RULA.