IniciNoticiesMedi ambientEs posen 49 sancions en controls d’accés motoritzat al Parc del Montnegre...

Es posen 49 sancions en controls d’accés motoritzat al Parc del Montnegre i el Corredor durant el 2023

Les principals sancions son per circular fora de pistes i amb l’ITV caducada

Els guardes del Parc del Montnegre i el Corredor i la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) de Mossos d’Esquadra organitzen periòdicament controls d’accés motoritzat al Parc per evitar les nombroses infraccions que es fan en aquet àmbit. A primers d’any s’acorda un calendari dels controls que s’efectuaran al llarg de tot l’any. Ho explica el salvaguarda del Parc, Pep Pannon.

Control motoritzat 1

“l’objectiu dels controls és conscienciar sobre les males pràctiques”

Durant les jornades de treball conjunt s’acostumen a fer controls en diferents zones i la URMA tramita les sancions que es deriven de realitzar un accés indegut al medi natural. La infracció més sancionada és la circulació motoritzada fora de pista seguida de la circulació amb la inspecció tècnica del vehicle (ITV) caducada.

L’any 2023 es van posar 49 sancions en 18 actuacions conjuntes. També es va sancionar la circulació per pista on l’accés hi era prohibit i senyalitzat, la manca de matrícula i la realització d’una activitat organitzada sense autorització. Pep Pannon enumera les infraccions més habituals entre els vehicles motoritzats.

Control motoritzat 2

La normativa d’accés motoritzat al medi natural prohibeix la circulació motoritzada per pistes d’amplada inferior a 4 metres, camps a través, per corriols, pel llit de cursos d’aigua i pels corredors de les línies elèctriques. El Parc Montnegre i Corredor continuarà executant controls aleatoris per conscienciar a la població.

Control motoritzat 3

Les actuacions com els controls d’accés motoritzat volen minimitzar i posar fre a aquestes practiques incíviques.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES