IniciNoticiesPolíticaL’Ajuntament de Tordera dona suport al tractat sobre la prohibició de les...

L’Ajuntament de Tordera dona suport al tractat sobre la prohibició de les armes nuclears

Amb 15 vots a favor i 2 en contra, el consistori va instar a la Generalitat i el Govern espanyol a signar el tractat contra l’armament nuclear

L’Ajuntament de Tordera va donar suport en l’últim ple al tractat sobre la prohibició de les armes nuclears. Amb 15 vots a favor i 2 en contra, el consistori va instar a la Generalitat i el Govern espanyol a signar el tractat contra l’armament nuclear aprovat l’any 2017 per les Nacions Unides. Entre d’altres, la sessió plenària va servir per condemnar els crims envers la població civil i demanar a la Moncloa que cancel·li tots els contractes de venda d’arma a Israel en una moció presentada conjuntament per Més Tordera i En Comú Podem.

El regidor de Més Tordera, Sergi Masó, va recordar les bombes atòmiques d’Hiroshima i Nagasaki i va demanar al Govern espanyol que ratifiqués el tractat de les Nacions Unides sobre la prohibició de les armes nuclears.

Nuclears Masó

El regidor d’En Comú Podem, Salvador Giralt, demanava que es fes referència als països que actualment pateixen conflictes bèl·lics i tenen armes d’aquesta mena. El líder dels comuns critica la passivitat del Govern central i l’OTAN i emfatitza que tenir memòria és important.

Nuclears Giralt

El regidor de VOX, Éric Pérez veia hipocresia en Més Tordera i En Comú Podem perquè, segons ell, havien “caricaturitzat” mocions presentades anteriorment pel partit d’extrema dreta. Tot i que el grup coincideix que les morts són una “desgràcia”, considera que en alguns casos la presència d’armes nuclears poden arribar a facilitar acords de pau.

Nuclears Pérez

El regidor d’ERC, Àlex Gispert també es va mostrar favorable.

Nuclears Gispert

La regidora del PSC, Toñi Garcia, reclama “responsabilitat” als òrgans internacionals i apel·la al compliment de la llei.

Nucleats Toñi

El regidor de Junts, Pere Garcia, va defensar la funció del consistori en la defensa de la pau i la bona convivència.

Nucleats Pere

La moció es va aprovar amb 15 vots a favor (Junts, PSC, ERC, Més Tordera i En Comú Podem) i 2 vots en contra (VOX).

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES