IniciNoticiesCulturaL’Arxiu Històric presenta el Fons Acadèmia Melva

L’Arxiu Històric presenta el Fons Acadèmia Melva

Es van exposar gairebé 300 fotografies sobre l’emblemàtica escola privada creada durant el franquisme

L’Arxiu Històric Municipal – Espai Prudenci Bertrana va presentar el passat divendres el Fons documental de l’Acadèmia Melva en un Antic Hospital de Pobres que es va omplir de gom a gom. Es tractava d’una exposició de 750 registres sobre l’escola privada creada durant el franquisme, on molts nens i joves de Tordera van rebre la seva formació acadèmica. Per la seva part, la neboda del mestre Melva, Josefina Curús, es mostrava commocionada amb la presentació.

Neboda Melva

“Estic molt emocionada, per mi és un homenatge als meus oncles i la meva família”

Un dels pals de paller del fons va ser la documentació fotogràfica. Hi havia gairebé 300 fotografies a l’exposició i des de l’arxiu es destacava la gran aportació de la família per recopilar material. La responsable de l’Arxiu Històric, Mercè Torrelles, destacava que “la part més interessant és la de la gestió, el material didàctic i els cartells de propaganda”. Per altra banda, Torrelles subratllava la bona rebuda de la gent.

Torrelles Melva

“Em sento molt satisfeta perquè la gent ha respost molt bé”

L’alcaldessa de Tordera, Elisabet Megias, afirmava que va ser un acte emotiu per tot el que va significar l’acadèmia i pel reconeixement que reben els mestres.

Megias Melva

“És un reconeixement a una figura d’un mestre i de molts mestres”

El mestre nacional Rafel Martínez Solano, que es va casar amb la torderenca Paquita Curús, va ser expedientat durant l’època franquista. El professor, més conegut com “en Melva”, va muntar una acadèmia al Camí Ral durant els anys 50 fins a acabar esdevenint un centre emblemàtic pel municipi.

Després del de Jofré-Turón, aquest és el segons fons que l’Arxiu Històric documenta i s’hi quedarà aproximadament mig any. El tercer, previsiblement, recopilarà informació sobre Fibracolor. Les persones que la resta de dies de la setmana vulguin anar a veure l’exposició de l’Acadèmia Melva podran fer-ho a l’Antic Hospital de Pobres en horari de tardes.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES