IniciNoticiesPolíticaJudith Toronjo serà la número 8 de Puigdemont (JxCat) en les eleccions...

Judith Toronjo serà la número 8 de Puigdemont (JxCat) en les eleccions del 12-M

La torderenca va ser anunciada el dissabte en l’acte de presentació de candidatura de l’expresident de la Generalitat a Elna

Judith Toronjo serà la número 8 de les llistes de Barcelona per Junts per Catalunya en les eleccions del 12 de maig. La torderenca (34 anys) va ser anunciada el dissabte passat en l’acte de presentació de candidatura de Carles Puigdemont a Elna. Toronjo, doncs, té l’opció de repetir com a diputada al Parlament, ja que en la darrera legislatura ja va entrar-hi com a número 14. En declaracions a Ràdio Tordera, la política catalana es mostrava emocionada per la seva elecció i confia poder treballar a favor del país. 

Toronjo emoció

“És emocionant poder tornar a ser en unes llistes tan importants en un moment històric pel país”

Toronjo, que encara les seves segones eleccions dintre de les llistes de Junts per Catalunya, assegura que afronta aquest nou repte igual d’il·lusionada, tot i que el context sigui ben diferent respecte al 2021.

Toronjo context

“Prenem aquesta pròxima legislatura amb moltíssima il·lusió, però el cert és que el context de fa tres anys és ben diferent”

Malgrat el divorci de la darrera legislatura entre ERC i Junts, la juntaire assevera que amb la figura de Puigdemont aquestes eleccions són una oportunitat perquè l’independentisme torni a exhibir múscul.

Toronjo independentisme

“Els partits independentistes anem a la una per aconseguir l’alliberament nacional ”

Toronjo s’ha pogut reunir amb Puigdemont juntament amb altres membres del partit aquestes darreres setmanes i hores. Considera que el fet que l’expresident estigui a l’exili “no canvia” la situació, tot i que és cert que “hi ha una proximitat important”.

Segons fonts del partit, més de 2.000 persones van assistir a la presentació, en la qual Puigdemont va ratificar que “és el moment de ser-hi. Aquesta és la prioritat, culminar el procés d’independència”. Toronjo està afiliada a Junts per Catalunya des del 2020 i és diputada al Parlament, tot i que amb 18 anys ja militava a la Joventut Nacionalista de Catalunya. En l’última legislatura ha estat en comissions de feminisme, recerca i empresa. És llicenciada en Ciències Polítiques per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i actualment estudia el grau de Dret a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES