IniciNoticiesPolíticaL’Ajuntament de Tordera dona suport a la pagesia catalana

L’Ajuntament de Tordera dona suport a la pagesia catalana

La moció va ser presentada conjuntament per Junts, ERC, PSC, Més Tordera i En Comú Podem

Els grups municipals de Junts, ERC, PSC, Més Tordera i En Comú Podem van portar al ple de Tordera una moció en suport de la pagesia catalana. Una moció en defensa dels pagesos i els ramaders que conformen el sector primari del nostre territori, que es veu afectat pel canvi climàtic, que fa alguns cultius insostenibles, sumat a les exigències de la normativa i la baixada de producció generalitzada, seguit d’un llarg etcètera.

En la moció l’Ajuntament de Tordera dona suport ferm a la pagesia, i vol instar el Govern a adoptar polítiques actives per revertir la crisi del sector agrari, incloent-hi mesures per alleugerir i simplificar la càrrega burocràtica, garantir el pagament de les ajudes sense retard i promoure la modernització dels sistemes de reg; demanar la implicació de totes les administracions; instar el Govern a implementar un nou sistema per agilitzar el cobrament d’ajuts; publicar i donar compliment del calendari de pagaments; instar a promoure preus justos i incentius fiscals; promoure polítiques de suport a la pagesia local, i establir línies de col·laboració, entre d’altres. Escoltem els regidors Salvador Giralt (ECP), Mònica Dieguez (ERC), Xavier Pla (Més Tordera), Toñi Garcia (PSC) i Nàdia Cantero (JUNTS).

Moció suport pagesia

“tenim un compromís amb el sector primari”

El regidor de VOX, Èric Pérez va criticar la moció d’hipòcrita. El partit va presentar una moció alternativa que no va prosperar.

Moció suport pagesia VOX

La moció de suport a la pagesia catalana es va aprovar per 15 vots a favor (Junts, ERC, PSC, En Comú Podem i Més Tordera) i 2 vots en contra (VOX).

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES